Downton Abbey

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (17)
Aki véletlenül azt gondolja, hogy a 20. század eleji Angliában unalmas lett volna teát kavargató arisztokrataként egy hatalmas vidéki kúriában élni, valószínűleg nem látott még egy epizódot sem a Downton Abbey-ből.
A 2010 és 2015 között futó kosztümös drámasorozat nem véletlenül rendelkezik hatalmas rajongótáborral: az 52 epizód betekintést engedett az arisztokrácia fényűzésébe és az őket szolgálók ügyes-bajos dolgaiba. De nemcsak a szerethető és szórakoztató karakterek mindennapos konfliktusait dolgozta fel a széria, hanem a századelő legfontosabb eseményeit is, kezdve a Titanic elsüllyedésével, majd később felölelve az első világháborút és társadalmi hatásait is. Az Emmy- és Golden Globe-díjas sorozat már évekkel ezelőtt véget ért, emléke viszont olyan erősen él a rajongókban, hogy az alkotók még egy mozifilmet is készítettek belőle.  
 
Egyre jobban kezd divatba jönni a közkedvelt sorozatokhoz készített egész estés verzió, idén például a Deadwood és a Breaking Bad is kapott filmes lezárást/folytatást. A Downton Abbey különlegessége, hogy a filmváltozat nem a televízióban fog debütálni, hanem a mozikban, így ezúttal a nagyvásznon csodálhatjuk a kosztümöket, a brit tájat és a Crawley család gyönyörű otthonát. Történésből pedig ezúttal sem lesz hiány, hiszen maga az angol királyi család látogat el Downton Abbey-be, ami teljesen felborítja az ott lakók életét. A filmet a sorozatot alkotó Julian Fellowes írta, így biztosak lehetünk benne, hogy intrikákból, romantikából és fennkölt humorból nem lesz hiány. 
 
viktoriacz
2019.09.06
|
Downton Abbey
angol filmdráma, 122 perc, 2019
A híres tévésorozat filmes folytatásában megismerhetjük a gazdag Crawley családot, akik egy jókora angol vidéki birtok urai voltak a 20. század elején.
Rendező:

Michael Engler

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2019. szeptember 12.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.