Feketék fehéren

olvasói
9/10 (2)
A népes Wayans család első fecskéi Legyél barom című opusukkal raktak fészket Hollywood ormain, és azóta igen nagy a megbecsülésük. Méltán, hiszen olyan darabokkal építették karrierjüket, mint a Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson, illetve annak folytatása.
A Wayans família legfrissebb terméke - miként a családi összeesküvés legjava - vígjáték, ráadásul ez is hozott anyagból készült, de ne ijedjünk meg, az új mű magasan übereli az eddigieket. Ezúttal a trendi és kortárs darabok - mint a Sikoly vagy a A rémület éjszakája - helyett Billy Wilder Van, aki forrón szereti című, négy és fél évtizede született klasszikusa ihlette meg az alkotókat, ráadásul ahelyett, hogy szimplán lemásolták volna az eredeti mozi fordulatait és poénjait, igyekeztek valami sajátságosat betenni a közösbe. 
 
A sztoriról csak annyit, hogy centrumában két szerencsétlen FBI-ügynök áll, akiknek egy fatális esemény következtében női álcát kell ölteniük ahhoz, hogy leleplezzenek egy szörnyű konspirációt. A leleplezés természetesen sikerrel jár, de míg bekövetkezik, számos konfliktussal kell szembenézniük hőseinknek. 
 
Hogy a Wayans fivérekbe genetikailag milyen mértékben van kódolva a humorérzék, azt itt most ne tárgyaljuk. Mindenestre visszafogták magukat, és a történet egyes pontjain hibátlan gegekkel is találkozni, mi több, alkalmasint a Wayans-művek esetében kötelező böfögős és altáji poénok is ülnek. Többet mondok: ezt a filmet kifejezetten megzabolázták az eddig kizárólag alpári humorban utazó Wayansok, úgyhogy egy-két eredetibb geggel is találkozni benne. Ez itt most tényleg nem vicc, komolyan mondom.
Homolka
2004.10.04
|
White Chicks
amerikai vígjáték, 109 perc, 2004
Szerepcserés vígjáték a Wayans fivérektől, akik a nagy bohóckodásban már azt sem tudják, fiúk vagy lányok, feketék vagy fehérek.
Színész:

Marlon Wayans
(Marcus Copeland)

Shawn Wayans
(Kevin Copeland)

Jaime King
(Heather Vandergeld)

Frankie Faison
(Elliott Gordon)

Lochlyn Munro
(Jake Harper)

John Heard
(Warren Vandergeld)

Busy Philipps
(Karen)

Terry Crews
(Latrell Spencer)

Jennifer Carpenter
(Lisa)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.