Sonic, a sündisznó

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (2)
A szélsebes, leginkább kék sündisznóra hajazó földöntúli lény egy álmos amerikai kisvárosban lel új otthonra, a fánkevésbe belefásult Tom seriff és felesége személyében pedig pótszülőkre.
Egy óvatlan pillanatban energiakitörést idéz elő, ezzel felhívja magára a rossz emberek figyelmét, akik az őrült tudós, Dr. Robotnyik és gyilkos drónjai vezetésével a nyomába erednek. Világ körüli hajsza veszi kezdetét Green Hillstől Párizson, a kínai nagy falon és az egyiptomi piramisokon át San Franciscóig, ahol Sonic varázsgyűrűi találhatók egy felhőkarcoló tetején.
 
A számítógépes játékok filmes adaptációját mindig nagy várakozás előzi meg, a siker ugyanakkor egyáltalán nem garantált. Egy biztos, nagy volt a teher az alkotókon, amikor egy hatalmas rajongótáborral rendelkező, több évtizedes múltra visszatekintő, ikonikus karaktert kellett újragondolni, mindenki igényeit kiszolgálva. Miközben az egész köré egy épkézláb, nagy vásznon is működő cselekményt építettek fel, meg kellett őrizniük az eredeti karaktereket, a kulcsmozzanatokat, a játék atmoszféráját. 
 
 humorban és akcióban igencsak jártas alkotógárdából többen is nagy fanok, akik bíznak abban, hogy az idősebbek is felfedezik majd magukban a Sonic által megformált örök gyereket, ezáltal sikerül egy igazi családi mozit létrehozniuk. Remélhetőleg mindenki megtalálja a számításait, a sokadik alkalommal visszatérő Jim Carrey mindenesetre annyira élvezte a forgatást, hogy szívesen látná magát újra a világuralomra törő zseni szerepében.
Hujber
2020.02.07
|
Sonic the Hedgehog
amerikai-japán-kanadai kalandfilm, 99 perc, 2020
Egy Green Hills-i rendőr segít megszökni Sonicnak a kormány fogságából, akik nem adják fel, és el akarják fogni őt.
Rendező:

Jeff Fowler

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2020. február 13.
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.