A láthatatlan ember

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (21)
A cím alapján könnyen gondolhatnánk arra, mégsem az 1933-as horror remake-jéről van szó. Bár a 2020-as filmben is szerepel láthatatlan ember, a fókusz ezúttal egy bántalmazó kapcsolatból menekülő nőre helyeződik át.
A szolgálólány meséjében brillírozó Elisabeth Moss alakítja a film hősnőjét, Cecilia Kasst, aki csak szökéssel tud elszabadulni erőszakos és elnyomó párjától, a milliárdos tudóstól. A férfi nem sokkal később öngyilkos lesz, de Cecilia azt gyanítja, hogy a halála csak átverés volt, valójában talált egy módot a láthatatlanná válásra, és most kegyetlen bosszút akar állni a szakítás miatt. A modern társadalmi diskurzusba tökéletesen illeszkedő új megközelítés igazán vérfagyasztó ötlet egy lélektani horrorhoz, emellett kiválóan rá tud világítani a családon belüli erőszak problémájára – ami gyakran láthatatlan a külvilág számára.
 
viktoriacz
2020.02.20
|
The Invisible Man
amerikai-ausztrál horror, 124 perc, 2020
A Universal stúdió klasszikus szörnyetege most új feldolgozásban éled fel.
Rendező:

Leigh Whannell

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2020. február 27.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.