Zárójelentés

est.hu:
5/10
|
olvasói
6/10 (4)
A váratlanul nyugdíjba küldött kardiológus, Stephanus professzor hazaköltözik szülőfalujába és ott kezd praktizálni. A háziorvos régi-új életének megvannak a maga szépségei, egykori barátokkal, szerelmekkel hozza össze a sors, de mind a múlt, mind pedig a jelen produkál kevésbé jó dolgokat is.
Bár nem akar aktívan beleavatkozni a hétköznapokba, elkerülhetetlen a szembenézés az elöregedő település gondjaival. Orvoslás, hit és politika feszülnek egymásnak, melynek a polgármester, a plébános, az énektanárnő és ő lesznek a főszereplői. A doktornak egyszerre kell lezárni a múltat, megtalálni a küldetését a jelenben és nyugodt szívvel, várakozással tekinteni a jövőbe. A rendező 2012-ben jelentkezett utoljára filmmel, a nagy neveket felvonultató Zárójelentés az elmúlt 30 év elszalasztott lehetőségeiről és elhibázott lépéseiről fest nyomasztó képet egy kisebb közösség életén keresztül.
Hujber
2020.02.20
|
magyar filmdráma, 118 perc, 2020
Egy visszavonult professzor visszamegy orvosnak a szülőfalujába, hogy megtalálja a fiatalkori önmagát.
Rendező:

Szabó István

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2020. február 27.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.