A nevek dala

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
A nevek dala sok szempontból rokon az Akik maradtak című filmmel, ugyanis ez a mozi is azt járja körül, milyen érzés volt szembesülni az európai zsidóság maradékának azzal, hogy a népüket a földrészen kis híján kiirtották.
Vannak azért lényegi különbségek is. A nevek dala például a komolyzene világában játszódik, hőse egy virtuóz hegedűművész, aki épp az első önálló koncertjével készül az áttörésre az ’50-es évek Londonjában, amikor egyszer csak nyoma vész, és többé nem ad életjelet magáról. Gyerekkori barátja kutatni kezd utána, és ha évtizedekig tart is, akkor is kitart, hogy megfejtse, mi történt azon a drámai éjszakán. A nevek dala leginkább a zeneiségével emelkedik ki a hasonló témájú alkotások közül, Howard Shore zeneszerző munkája vitán felül Oscart érdemelne, és a legemlékezetesebb jelenetek is mind a zenéhez kötődnek. A gond csak az, hogy főszereplőül pont az unalmas, és nem az izgalmas karaktert választották.
 
Tulu
2020.01.31
|
The Song of Names
kanadai-magyar filmdráma, 113 perc, 2019
Egy érzelmes detektívtörténet, mely két kontinenst és egy fél évszázadot szel át.
Rendező:

Francois Girard

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2020. február 6.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(19 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.