Sötét vizeken

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (4)
Todd Haynes rendezőt sok éven át a tiltott szerelmekről szóló melodrámák szakavatott mestereként ismerhettük, de az elmúlt években elkezdte feszegetni a saját határait, és más területeken is próbálkozik.
Így jutott el egy igaz történeten alapuló jogi drámához, ami 2020-ban aktuálisabb nem is lehetne, ugyanis arról szól, hogy a kapzsi nagyvállalatok hogyan taposnak át a profit érdekében a kisembereken és az emberi életeken, akiknek a kezében nincs eszköz ahhoz, hogy megvédjék magukat. Bár a filmben bemutatott konkrét ügy – egy teflongyár hosszú éveken át mérgezte egy lakott terület vizét, amibe számos ember és állat belehalt – is nagyon érdekes, sokkal jobban felzaklatja az embert a tehetetlenség, amit Haynes bemutat. Lehet ugyan kiszabni elrettentőnek szánt bírságokat, de itt mégis csak arról van szó, hogy egy cég tudatosan öl embereket, és az egészet megússza pénzbüntetéssel, ami borzasztó szomorú.
 
Tulu
2020.02.20
|
Dark Waters
amerikai életrajzi dráma, 126 perc, 2019
Egy ügyvéd elvállal egy pert egy gazdag vegyi vállalat ellen, ami már régóta szennyezi az emberek életterét.
Rendező:

Todd Haynes

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2020. február 27.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.