Nyomorultak

est.hu:
9/10
|
olvasói
7/10 (2)
Az ismerős cím ellenére a franciák Oscar-jelölt filmje nem musical, és Victor Hugo klasszikus regényéhez is csak annyiban van köze, hogy ugyanabban a negyedben játszódik, ahol a szegénység még mindig jelen van, csak most már többnyire a leszakadó bevándorló családok tagjai között.
Itt köt ki egy vidéki zsaru, akinek a kemény utcai fronton kell helyt állnia, a film nagy része pedig az ő első napját mutatja be a gettóban a két enyhén korrupt kollégája társaságában, és ilyen téren a film lazán rokonítható a Kiképzéssel, de míg az a film főképp a krimi/thriller irányába mozdulva működött, a Nyomorultak sokkal inkább kiélezett társadalomkritika egy robbanásig feszült helyzetről, mint műfaji film, még ha kétségtelenül mutat is rokon jegyeket a Denzel Washington klasszikussal. A film ereje és nyersessége arcon csapja és elgondolkodtatja a nézőt, és ha a rendező visszavett volna a didaktikusságból, akkor most egy mesterművel állnánk szemben. Így csak egy nagyon jó filmmel.
Tulu
2020.03.06
|
Les Misérables
francia krimi, 102 perc, 2019
Egy vidéki rendőr Párizsba költözik, hogy egy antibűntény elleni csoporthoz csatlakozzon, és rá kell jönnie, hogy ebben a világban mindent a bandák közti feszültségek irányítanak.
Rendező:

Ladj Ly

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2020. március 12.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.