A boldogságvirág

est.hu:
6/10
|
olvasói
(0)
Néha a legnemesebb szándékú fejlesztések okozzák a legnagyobb károkat. A munkamániás egyedülálló anyuka, Alice egy formabontó új növényen kísérletezik: olyan virágokat termeszt, melyek gondoskodás hatására boldogító illatokat bocsátanak ki.
A génmódosított növények virágzását viszont egyre furcsább jelenségek követik, és bár az illatuk valóban hatással van az emberek mentális állapotára, nem éppen boldogságot árasztanak magukból. A fesztiválkedvenc Jessica Hausner szerzői sci-fije a gyönyörű pasztellszíneivel, erős atmoszférájával és a karizmatikus színészeivel könnyedén berántja a nézőt, de túl gyorsan leplezi le a rejtélyt, és képtelen végig fenntartani a feszültséget. Scifi-thrillernek nem elég hátborzongató, és ugyan könnyű beleolvasni antidepresszáns ellenes üzeneteket, a központi morális dilemma már eléggé elcsépelt.
viktoriacz
2020.02.07
|
Little Joe
angol-német-osztrák sci-fi, 105 perc, 2019
Ha megfelelő hőmérsékleten tartjuk, gondosan öntözzük és még beszélünk is hozzá, egy virág képes boldoggá tenni a környezetét. A szabályokat megszegve Alice hazavisz egy példányt és fiának, Janónak ajándékozza.
Rendező:

Jessica Hausner

Forgalmazza: Magyarhangya
Bemutató: 2020. február 13.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(21 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.