Hotel Splendide

olvasói
8/10 (1)
A Splendide szálloda egy kis szigeten áll, ahová kizárólag havonta egyszer, komppal lehet eljutni. A családi vállalkozást vezető édesanya halála után, három testvér – Ronald, Cora és Dezmond – tovább próbálják vezetni a csőd szélén álló szállodát. Ronald a konyhafőnök, aki kizárólag az anyuka által bevezetett, egészséges és egyben ehetetlen étrendi szokásokat hajlandó követni. Cora a szállodai spa-t vezeti, ahol az ügyfelek sárfürdőt és beöntést kaphatnak. A szálloda főnöke Dezmond, a legidősebb testvér, aki ahelyett, hogy lábra állítaná a kis vállalkozást, anyja elveit hűen követve fokozatosan tönkreteszi azt. A szülő jelenléte a halála után is mindenhol érezhető. Erről arcképe és a hangjával felvett lemezek gondoskodnak. A nem mindennapi szálloda álmos életét teljesen felborítja Ronald régi szerelmének, Kath-nek a megjelenése. A fiatal szakácsnőt öt évvel korábban épp anyuka űzte el. A lány jelenléte nagy port kavar, a szálloda lakosai számára pedig eljön a változások ideje...

|
Hotel Splendide
angol-francia vígjáték, 98 perc, 2000
Világvégi szigeten a családi hotelbe új szakács, s új élet érkezik. A Kontroll operatőre által fényképezett, itthon nem vetített angol film!
Rendező:

Terence Gross

Színész:

Toni Collette
(Kath)

Daniel Craig
(Ronald Blanche)

Katrin Cartlidge
(Cora Blanche)

Peter Vaughan
(Morton Blanche)

Stephen Tompkinson
(Dezmond Blanche)

Hugh O'Conor
(Stanley Smith)

Helen McCrory
(Lorna Bull)

Toby Jones
(kukta)

(7 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.