Kidobós - Sok flúg disznót győz

olvasói
8/10 (14)
Pókfoci és kidobós - elemiben a tornaórákon a kukkolás mellett a két legkedveltebb foglalatosság, különösen a fiúnebulók körében. A kidobósjáték méltán népszerű, nemcsak nálunk, az Egyesült Államokban is, film mégsem készült e tárgykörben, egészen mostanáig.
A Kidobós a Hollywoodban annyira divatos sportvígjátékok hagyományait követi, de téved, aki amolyan Micsoda csapat!-típusú, bárgyú mesére gondol. Az eddig csak reklámfilmeket jegyző, a hollywoodi nagypályán most először mutatkozó Rawson Marshall Thurber rendező ütős kis jelenetekkel teli, eleven komédiát forgatott. Noha a cselekmény - a műfajban kötelező módon - kiszámítható, úgy kétpercenként durran egy-egy újabb poénpetárda, ezzel a film gegátlaga messze meghaladja napjaink hollywoodi vígjátékainak sztenderdjét. 
 
Peter LaFleur (Vince Vaughn - A sejt, Jurassic Park 2.) egy lerohadt edzőterem tulajdonosa, aki kellemetlen helyzetbe kerül, amikor bejelentkezik nála a városka high-tech kondiklubjának feje, White Goodman (Ben Stiller - Zoolander, a trendkívüli; Tenenbaum, a háziátok), hogy kisajátítsa a helyiséget. A pénzes gigerli eszközeiben nem válogat, ám mégsem megy könnyen a kisajátítás, és végül a felek abban állapodnak meg, hogy a Las Vegas-i kidobós bajnokságon rendezik a tulajdonviszonyok kérdését. Peter az edzőtermét látogató fura figurákból - akiknek tehetségtelenségénél csak a szívük nagyobb - szedett-vedett csapatot verbuvál, és így indul harcba a kizárólag nagymenőkből álló riválisok ellen. 
 
A Kidobós nem véletlenül kaszált az Egyesült Államokban, a film külön értéke, hogy a színészek végig egy húron pendülnek a vicces kedvű rendezővel: Vince Vaughn jól adja a rakás szerencsétlenséget, Ben Stiller pedig még soha nem volt ennyire meggyőzően ellenszenves, pedig már sok gusztustalan szerep áll mögötte.
Homolka
2004.11.04
|
Dodgeball: A True Underdog Story
amerikai-német vígjáték, 92 perc, 2004
A fitnesztermi rivális bandák nagy és mindent eldöntő csatáját nem gépfegyverekkel vívják sötét sikátorokban, hanem pattogó labdával egy kidobós játékban. Napjaink egyik legjobb sportvígjátéka.
Színész:

Vince Vaughn
(Peter La Fleur)

Christine Taylor
(Kate Veatch)

Ben Stiller
(White Goodman)

Rip Torn
(Patches O'Houlihan)

Justin Long
(Justin)

Stephen Root
(Gordon)

Alan Tudyk
(Steve)

Missi Pyle
(Fran)

Gary Cole
(Cotton McKnight)

Forgalmazza: InterCom
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.