Hahó, Öcsi!

olvasói
5/10 (4)
A hetvenes évek egyik legemlékezetesebb gyerekfilmje. Öcsi magányán két manó, Kököjszi és Bobojsza enyhít nagy hatásfokkal.
A Balog család legifjabb tagját, Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Itt megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe és felajánlják, hogy mindenben a segítségére lesznek. Öcsi el is határozza: elmegy szerencsét próbálni, és "Időt" szerezni szülei számára, hogy többet foglalkozzanak vele. Hiába megy el az Óragyárba, nem tudnak segíteni neki. Végül eljut a bergengóc királyhoz. A két törpe közben letartóztatja a Balog családot, amiért őt bántalmazni merték. Megmenti övéit a halálos ítélettől, majd elindul, hogy legyőzze a hétfejű sárkányt, amely az "Időt" a birtokában tartja. A nagy diadal után Öcsi visszatér a fürdőszobába, ahol az egész család örömmel fogadja a meseországot.
Kovács Barnabás
2020.07.14
|
magyar ifjúsági film, 90 perc, 1971
A hetvenes évek egyik legemlékezetesebb gyerekfilmje. Öcsi magányán két manó, Kököjszi és Bobojsza enyhít nagy hatásfokkal.
(3 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.