Mobil

olvasói
(0)
Újlipótvárosi high-tech nyugdíjasokat megszégyenítő panoráma-napszemüveget viselő, könnyű, testhez simuló őszi ruhába öltözött negyvenes anyuka kíséri kisfiát az iskolabusz megállójába. Frizuráján táncot lejtenek a melír-csíkok, csípője leng csábosan, mint érett gyümölcs duzzad a vádlija - de ma se neki, sem a nézőnek nincsen mázlija.
Kim Basinger a Marslakó a mostohám óta nem nézett ki ilyen jól, ám ez a film az ex-bálvány elfeledett testrészeinek újrafelfedezése helyett sajnos más utat választ: a Baywatch című életmentő-unaloműző tévésorozat filmnyelvi eszközeivel meséli el egy túszul ejtett család megmenekülésének történetét - szoknyahúzogatás helyett így aztán meg kell elégednünk a színésznő kisírt szemeinek látványával. 
 
Amikor Jessica Martin (Basinger) hazaér a buszmegállóból, fegyveresek rontanak házába, házvezetőnőjét lelövik, őt pedig egy idegen padláson hozzákötözik egy fagerendához. Jessica nem ért semmit, megérzései azonban nagyon rosszak, kész szerencse hát, hogy az emberrablók által széttört készülék megbuherálásával - minthogy nincsen közönség, és felezni sem lehet - sikerül telefonos segítséget kérnie egy ismeretlentől. A bibi csak annyi, hogy a vonal túlsó végén egy önző, piperkőc, nőcsábász beach boy (Chris Evans - Már megint egy dilis amcsi film) jelentkezik, aki eleinte tréfának véli az asszony segélykérését, kezdő akcióhős lévén azonban hamar észbe kap, és saját életét kockáztatva küzd a „Hókuszpók” veszélyességi fokú, azaz végtelenül gonosz túszejtők ellen. 
 
A fülke forgatókönyvírójának ötlete alapján készült Mobil újabb telefonalapú, kalóriamentes hollywoodi akció-thriller, melyben a rendező (David R. Ellis - Végső állomás 2.) kaszkadőrszakértői múltjának köszönhetően a hangsúly nem a jellemfejlődésen és a dramaturgiai csavarokon, hanem a csattanós autósüldőzéseken van. Hiába a tetterő, ha nincsen térerő.
csmozi
2004.11.11
|
Cellular
amerikai-német thriller, 94 perc, 2004
Hívásvárakoztatásos amerikai akcióthriller a túszul ejtett Kim Basinger főszereplésével, akinek egyetlen reménye egy mobiltelefonos suhanc segítsége. A térerő legyőzi a túlerőt.
Rendező:

David R. Ellis

Színész:

Kim Basinger
(Jessica Martin)

Chris Evans
(Ryan)

William H. Macy
(Bob Mooney)

Jessica Biel
(Chloe)

Richard Burgi
(Craig Martin)

Valerie Cruz
(Dana Bayback)

Eric Christian Olsen
(Chad)

Jason Statham
(Ethan)

Brendan Kelly
(Mad Dog)

Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.