Bridget Jones: Mindjárt megőrülök!

olvasói
10/10 (1)
Már az elején le kell szögeznem: tökéletesen elfogult, és a Bridget Jones regények első kötetének megjelenése óta javíthatatlan Bridget-rajongóként, ha akarnék, sem tudnék semmi rosszat írni erről a filmről.


Ezért külön szerencse, hogy nem is kell rosszat írnom, hiszen ha aggódtunk is amiatt, hogy talán a második rész nem lesz olyan pompás, mint az első (mert a folytatásoknak végül is többnyire ez a sorsa), mára megérkezett a megnyugtató bizonyíték: aggodalmunk alaptalan volt!

A főszerepet alakító Renée Zellweger ismét jelentős hízókúrán esett át, hogy ezúttal a boldogság révébe megérkezett szinglit varázsolja a vászonra. Az első rész végén akkor váltunk el hőseinktől, amikor Bridget (hiányos öltözékben) éppen összeborul a romantikus hóesésben álmai pasijával, Mark Darcyval (Colin Firth). A második rész elején már hat hete vannak együtt a szerelmesek, de Bridget nem lenne Bridget, ha - mindennek ellenére - nem gyűrné ismét maga alá az önbizalomhiány, a kóros kalóriaszámlálás és a szerencsétlenkedés mindenféle változatos formája.

Így esik, hogy a szertelen albioni önsorsrontó ismét belekormányozza magát a kétségbeesésbe, illetve - ráadás képpen - Daniel Cleaver (Hugh Grant) karjaiba. Ami ezek után történik - már meg sem lepődünk - eszement kalandok sorozata, amolyan Bridget Jones a Föld körül, persze nem csak szokványos állomásokkal. Van itt ugyanis ejtőernyőzés Bridget Jones módra, méretes fenékkel felszántott elegáns sípálya, valamint thaiföldi börtönben drogcsempészetért lehúzott néhány kalandos óra.

Minden a régi, mondhatnánk, és nekünk éppen ettől lesz jó: itt vannak, akiket az első részben megszerettünk (Jones, Darcy és Cleaver), és minden ott folytatódik, ahol 2001-ben abbahagyták. S bár újra lesz parádés összecsapás a két díszhím között, a Colin Firth- és a Hugh Grant-rajongók a végén egyben biztos egyetértenek majd: ezt a filmet nem elég egyszer megnézni!
Odor Emilia
2004.11.11
|
Bridget Jones: The Edge of Reason
amerikai-angol romantikus vígjáték, 108 perc, 2004
A könyvkiadók gyöngye, a média csillaga, a szexistennő, azaz Bridget újra hódít! Volt pasija, van pasija, esetleg lesz pasija?!
Rendező:

Beeban Kidron

Színész:

Renée Zellweger
(Bridget Jones)

Colin Firth
(Mark Darcy)

Hugh Grant
(Daniel Cleaver)

Jim Broadbent
(apa)

Gemma Jones
(anya)

James Faulkner
(Geoffrey bácsi)

Celia Imrie
(Alconbury néni)

Neil Pearson
(Richard Finch)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.