Godsend - A teremtés klinikája

olvasói
7/10 (4)
Immáron negyedszázad telt el azóta, hogy A brazíliai fiúkkal az amerikai stúdiófilm felfedezte magának a klónozás témáját, és se szeri, se száma az e tárgyban utazó produkcióknak. A teremtés klinikája is ilyesmi: afféle matinédarab a thriller és a horror határmezsgyéjéről.
A Duncan házaspár tragikus balesetben elveszíti nyolcéves kisfiát, a beszélő nevű Adamot, azonban a temetés után röviddel egy orvos, bizonyos Richard Wells (Robert De Niro) felajánlja a szülőknek, hogy klónozással visszahozza fiukat az életbe.Mivel az eljárás törvényellenes, Duncanék teljes titoktartásra kötelezik magukat: valamennyi barátjukkal felbontva a kapcsolatot elköltöznek a nagyvárosból a doktor klinikájának tőszomszédságában fekvő kistelepülésre, ráadásként pedig azt is megfogadják, hogy soha nem viszik más orvoshoz Adamot, kizárólag Wellshez. Az új Adam világra jötte után hamar helyre áll a béke a családban, azonban ahogy közeledik a fiú nyolcadik születésnapja, az idillt egyre rémületesebb események mérgezik meg. 
 
Nick Hamm direktor igyekezett minimálisra csökkenteni a projekttel járó kockázatot, és - kevéssé bízván saját magában - eredetibb ötletek helyett inkább hozott anyagból dolgozott. A teremtés klinikája szélesen merít az utóbbi harminc év amerikai horror- és thrillerterméséből, az Ómentől A brazíliai fiúkon és Az ördög ügyvédjén át egészen A 6. napon című opusig. A rémületes hanghatásokkal utódolgozott vizuálterror önmagában nem túlságosan érdekfeszítő, a film mégis szolgál néminemű izgalmakkal, a rendező ugyanis egyetlen másodpercnyi pihenőt sem engedélyezve folyamatosan provokálja a nézőt, hogy a vendégszövegek eredete után kutakodjon magában.
Homolka
2004.11.11
|
Godsend
amerikai-kanadai thriller, 102 perc, 2004
Az Ómen, A brazíliai fiúk és Az ördög ügyvédje nyomvonalán haladó, horrorisztikus elemekkel operáló fagyos thriller, középpontban egy sátáni természetű klónozott kisfiúval.
Rendező:

Nick Hamm

Színész:

Greg Kinnear
(Paul Duncan)

Rebecca Romijn
(Jessie Duncan)

Robert De Niro
(Richard Wells)

Cameron Bright
(Adam Duncan)

Raoul Bhaneja
(Samir Miklat)

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.