Szédülés

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (3)
A „Hitchcock-klasszikus” szókapcsolat teljesen feleslegessé teszi a szuperlatívuszok használatát, ezért a felesleges ajnározástól eltekintenénk. Mellékes információként csupán annyit hintenénk el, hogy a filmet a Szigetet megjárt Faith No More is feldolgozta Last Cup Of Sorrow című klipjében.
John Ferguson rendőr egy napon felhagy hivatásával. Az ok nem vezethető vissza másra, mint hogy emberünket egy magasabb sámlin is kínzó tériszony gyötri. Váratlanul összefut régi barátjával, aki nem mindennapi munkát ajánl neki. Azzal bízza meg, hogy kövesse feleségét, a labilis lelkületű nő ugyanis súlyos depresszióban szenved, és a férj attól tart, hogy az öngyilkosságtól sem riadna vissza.
 
A volt rendőr beleszeret a dekoratív hölgybe, ám annak ellenére, hogy folyton a nyomában jár, az leveti magát egy magas harangtoronyból. A férfi mély depresszióba esik, míg egy nap az utcán meglátja Madeleine-t. Lassan fény derül a régi „barát” kegyetlen cselszövésére.
kirsch
2009.08.24
|
Vertigo
amerikai thriller, 120 perc, 1958
A felfüggesztés húsos ujjú mesterének egyik klasszikusa. Hogyan csináljunk hülyét a tériszonyos rendőrből?
(8 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.