Összeomlás

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (41)
Ebbe Roe Smith, az Összeomlás sztorijának írója inkább színészként volt ismert, így nem csodálkozhatunk, hogy minden hollywoodi stúdió visszautasította a forgatókönyvét. A jobb sorsra érdemes szkript azonban szerencsére valahogy Michael Douglas kezébe keveredett, aki látott benne fantáziát.
A rendezői székbe Joel Schumacher ült, akit csak a neve miatt nevezhetünk a filmszakma Schumacherének, de azért produkált már egy-két ütősebb alkotást pl. a 8MM-t, a Fülkét, Az operaház fantomját, Az egyenesen átot vagy éppen legújabban A 23-as számot.

Az Összeomlás hőse William Foster (Michael Douglas) kocsijával araszol hazafelé egy forró nyári napon valahol Los Angelesben. Talán ha tovább araszolhatna, nem is lenne baj, de egy idő után esélytelennek látszik a dugóból való kikecmergés, és William úgy dönt, gyalog megy tovább. A férfi haza szeretne érni kislánya születésnapjára, de előbb még baseballütővel szétver egy vegyeskereskedést, és lövöldözik is egy kicsit.

A filmet 1993-ban Arany Pálmára jelölték Cannesban.fujisan
2007.06.04
|
Falling Down
amerikai krimi, 112 perc, 1993
Egy munka nélküli, középkorú, frusztrált férfi magányos háborút indít a társadalom ellen. Kemény társadalmi dráma, M. Douglas legjobb formájában!
Rendező:

Joel Schumacher

Színész:

Michael Douglas
(William 'D-Fens' Foster)

Robert Duvall
(Prendergast nyomozó)

Barbara Hershey
(Elizabeth 'Beth' Travino)

Tuesday Weld
(Mrs. Prendergast)

Rachel Ticotin
(Sandra)

Raymond J. Barry
(Yardley kapitány)

D.W. Moffett
(Lydecker nyomozó)

Frederic Forrest
(Nick)

Lois Smith
(Mrs. Foster)

(5 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.