A kör

olvasói
(0)
Egy városi legenda szerint létezik egy életveszélyes videokazetta, amelyen mintha valami őrült kísérleti film lenne látható. Képek egymás után, látszólag összefüggés nélkül: világítótorony, kút erdei tisztáson, habzó hullámok, egy nő tükör előtt... Aki végignézi, egy percen belül telefonhívást kap, és egy hang közli vele, hogy pontosan egy hét múlva meghal. És az illető akár komolyan veszi ezt, akár nem, egy hét múlva valóban meghal.


A kör gonosza nem henteskéssel hadonászó gyilkos, nem földön kívüli szörny, hanem valami megfoghatatlan - és épp e tulajdonsága miatt sokkal félelmetesebb. Rachel Keller újságíró (akit Naomi Watts, a Mulholland Drive szőkéje alakít) egy fenti módon elhalálozott fiatal lány temetésén hall a mendemondáról, aminek - úgy dönt - nem árt utánanézni. Útra is kel a vidéki kis bungaló felé, ahol a lány, több hasonló sorsra jutott társával együtt, a videót látta. Nem sokkal később már ott is ül a szobában, nézi a filmet. És amikor a film végén a képernyő zümzümbe megy át, megcsörren a telefon...A kísérteties történet a japán Szuzuki Kodzsi regényfolyamában indult el a kilencvenes évek elején, aztán Nakata Hideo 1998-as filmváltozatában vált világsikerré - Európában elsősorban DVD-n. A film folytatásokat és utánzatokat ihletett, mielőtt a Dreamworks műhelyében elkészült a most bemutatásra kerülő amerikai változat, amelyet Ehren Kruger, a Sikoly 3. és a Hulla, hó, telizsák borzongatásban szakavatott írója adaptált a nem japán nagyközönség számára. Gore Verbinski rendező (A Mexikói) lélektani sokkhatásokra épülő, elegánsan fényképezett horrorfilmje cseppet sem alsóbbrendű az eredetinél, bonyolult, de a szálakat rendben elvarró története pedig a mozi utánra is bőven hagy töprengenivalót.
nelson
2003.03.06
|
The Ring
amerikai horror, 115 perc, 2002
Van egy videokazetta, amelyet ha valaki megnéz, egy hét múlva meghal. A horrorban új fejezetet nyitó japán rémfilm amerikai változata.
Rendező:

Gore Verbinski

Színész:

Naomi Watts
(Rachel Kelle)

Martin Henderson
(Noah)

Brian Cox
(Richard Morgan)

Jane Alexander
(Dr. Grasnik)

David Dorfman
(Aidan)

Amber Tamblyn
(Katie)

Daveigh Chase
(Samara)

Lindsay Frost
(Ruth)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.