Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (10)
A Twin Peaks sorozat bemutatása idején az átlag magyar tévénézőt pajszerrel sem lehetett lefeszegetni a tévé képernyőjéről. Aztán az egyre szokatlanabb képsorok és a végső konklúzió után bambán bámult maga elé, és szomorúan konstatálta: ebből ő bizony egy tetves kukkot sem ért.
Márpedig a Twin Peaks még így is zenés-táncos mesejátéknak bizonyult a szellemi atya, David Lynch egyéb alkotásaihoz képest. Mivel a rendező a sorozat nagy részében jobbára csak producerként működött közre, úgy döntött, végleg leszámol a közérthetőséggel, és elkészíti saját mozifilmjét, mely joggal szolgál majd megannyi pszichiátriai konferencia anyagául.
 
A mű – mely tekinthető a Twin Peaks-sztori előzményének is - Laura Palmer életének utolsó hetét foglalja képekbe. A történetből kiderül, hogy a kishölgy édesapjához, Lelandhez hasonlóan amolyan kutya-macska viszonyt ápolt az élet napos oldalával, ugyanakkor előszeretettel tesztelte le titkos találkozóin a kisváros férfiállományát. Ám önmagában mindez túlságosan is prózai lenne, ezért előkerül a prosztó farmerdzsekis szellem, Bob, a táncoslábú törpe, egy arc nélküli kissrác, és minden egyéb, ami alapján semmiképp nem lennénk hajlandóak felásni a rendező úr kertjét.
kirsch
2008.03.10
|
Twin Peaks: Fire Walk With Me
amerikai thriller, 134 perc, 1992
A méltán népszerű tévésorozat filmadaptációja. Még több para, még kevesebb értelem. "Víz, menj anyádba!" - írta egykor a Narancs.
Rendező:

David Lynch

Színész:

Sheryl Lee
(Laura Palmer)

Kyle MacLachlan
(Dale Cooper)

David Bowie
(Phillip Jeffries)

Kiefer Sutherland
(Sam Stanley)

Ray Wise
(Leland Palmer)

Mädchen Amick
(Shelly Johnson)

Dana Ashbrook
(Bobby Briggs)

Miguel Ferrer
(Albert Rosenfeld)

Heather Graham
(Annie Blackburn)

(6 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.