A sivatag oroszlánja

olvasói
8/10 (3)
1. rész: Mussolini hatalomra kerülése után minden igyekezetét arra fordítja, hogy megerősítse Olaszország helyzetét Libiában. Libia ekkor már olasz gyarmat, de a nomád pásztorok, a beduinok ellenállása még mindig töretlen. Vezetőjük, egy bizonyos Omar Mukhtar, nagy tudású, mindenki által tisztelt tanár, bölcs vezető. De a harcban igazi oroszlán. Mussolini a kegyetlen, hideg fejű Graziani tábornokot bízza meg a sivatagi csapatok felszámolásával. 2. rész: Az egyenlőtlen küzdelemben Omar Mukhtar csapata minden erejét és furfangosságát beveti. De egyre jobban elszigetelődnek, az olaszoknak sikerül minden utánpótlástól elvágniuk őket. Egyszer aztán maga Mukhtar is fogságba esik. A két vezető végre szemtől szemben állhat egymással.

|
Lion of the Desert
amerikai-líbiai háborús film, 105 perc, 1980
Nagyszabású háborús film a második világégés alatt az olaszok ellen harcoló muszlim ellenállókról, nemzetközi sztárparádéval.
Rendező:

Moustapha Akkad

(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.