Egy kínai bukméker meggyilkolása

olvasói
10/10 (2)
Cosmo Vitelli egy night clubot vezet, anyagi helyzete azonban egy 23 ezer dolláros kártyaveszteség nyomán erősen megrendül. A kétes üzleteiről híres Mort Weil hajlandó kölcsönt folyósítani neki, s csak egy kikötése van: Vitelli hálából tegyen el láb alól egy befolyásos alvilági figurát. A célszemély Ling, a kínai bukméker lenne, Cosmo azonban visszadobja a piszkos munkát. Így viszont saját életét teszi kockára, hiszen jól tudja, Mort és bandája sohasem tréfál... Cassavetes, az utolérhetetlen lélekelemző a gengszterműfaj elemeit használta fel rendhagyó filmjének elkészítéséhez. Hatásosan töri szét a zsáner kereteit, hogy az emberi kiszolgáltatottságot és függőséget ábrázolja, s egyfajta rendezői bravúrként azt is megmutatja, ő egy ilyen klasszikus bűnügyi történetből is mennyire más filmet csinál, mint bárki a világon.

|
The Killing of a Chinese Bookie
amerikai filmdráma, 113 perc, 1976
Apró termetű bártulajdonos afférja a maffiával: adósságért cserébe gyilkosság, hosszú combú lányok, izgalom, whiskey. Nagy film, kis emberekről.
Rendező:

John Cassavetes

(10 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.