Van, aki forrón szereti

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (12)
Az American Film Institute szerint a Van, aki forrón szereti minden idők legjobb vígjátéka, és a világon 2007-ig készült filmek között a 22. helyre rangsorolta.
A történet két főszereplője Joe (Tony Curtis; Minden lében két kanál) és Jerry(Jack Lemmon; A szomszéd nője mindig zöldebb) zenészként keresi a kenyerét egy illegális Chichago-i klubban. Egy rendőrségi rajataütést követően nyakukba szedik a lábukat, de menekülés közben újabb bajba keverednek, szemtanúi lesznek egy maffia-leszámolásnak.
 
A gengszterek elől egy Floridába induló női zenekarba menekülnek, így lesz Joe-ból Josephine és Jerry-ből Daphne. Josephine és Daphne is egyből beleszeret a csapat csinos énekesnőjébe, Sugar-ba (Marilyn Monroe; Kallódó emberek), aki viszont éppen azért utazik Floridába, hogy fogjon magának egy milliomos férjet. Josephine két felléppés között visszváltozik Joe-vá, és ráhajt Sugar-ra, Jerry női énjének pedig egy milliomos kezd udvarolni. Az idillt a váratlanul felbukkanó maffiózók zavarják meg...fujisan
2007.11.23
|
Some Like It Hot
amerikai vígjáték, 105 perc, 1959
Két munkanélküli férfi zenész női ruhában. Senki sem tökéletes, de Marylin szinte hibátlannak mondható. Kiváló színészek, kiváló szórakozás.
Rendező:

Billy Wilder

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.