Az oroszlán ugrani készül

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (9)
Az oroszlán ugrani készül kicsi hazánk első James Bond-stílusú akciófilm kísérlete; remek kis karakterekkel felvértezett fordulatos, pörgős mozi – persze azért tartva magát a magyar virtushoz –, és amellett, hogy vad nyomozás dúl benne, csak úgy hemzseg a parodisztikus elemektől.
A történet alapmagja egy Klauberg nevű pszichopata náci orvos körül bonyolódik, aki a Pestis XX nevű baktériumfegyverrel készül világuralomra törni. Dubrovnik közelében egy tengerparti szikla barlangjában rejtette el a halálos ampullákat a második világháború idején. Húszévnyi börtön után nekiindul, hogy megszerezze a kis üvegcsét, amire azonban másoknak is fáj a foguk. Menő Fej, rém titkos ügynöknek kell megakadályoznia, hogy a szer rossz kezekbe kerüljön, így egy egész flotta náci fanatikussal kell szembeszállnia, élükön a „szadista” Helgával. De a helyzet fokozódik, mert a kíméletlen nőszemély elrabolja a professzor lányát, hogy így jusson előnyhöz. Menő Fej persze nem véletlenül menő; hamar kiszabadítja a lányt, aki természetesen fülig habarodik a nagydarab, fess férfiba és még segít is neki, hogy az elmebeteg papa ne tudja véghezvinni ördögi tervét…
 
A stáb csupán 22 nap alatt forgatta le a filmet a csodás Adriánál, a cím pedig arra az ominózus sziklára utal, ahol a titkos rejtekhely leledzik, és ami valóban egy ugró nagymacskára hajaz. 
További érdekesség még, hogy rengeteg híres – nem színész – arc tűnik föl a filmben, akik között van a háromszoros olimpiai bokszbajnok Papp László, Koós János táncdalénekes, valamint Szörényi Levente – aki egyébként a film zenéjét is jegyzi – és az egész Illés zenekar.  
 
 
macsek
2006.11.24
|
magyar krimi, 91 perc, 1969
A magyar James Bond, az ún. Menő Fej baktériumfegyverrel fenyegetőző elmebeteg náci orvossal veszi fel a harcot. Az exjugoszláv Riviéra szépségei, izgalom, BIG LIFE!


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.