Vejedre ütök

olvasói
(0)
Az Apádra ütök című, 2000-ben bemutatott, elsöprően sikeres vígjátékban Greg Beckúr - aki férfi létére kórházi ápolóként dolgozik, és ezt a legtöbb szereplő röhejesnek tartja - ellátogat menyasszonyának szüleihez.
Az amúgy is feszült bemutatkozó hétvége aztán a szokások és a Beckúr-srác balfácánsága folytán totális katasztrófába fullad, tetemes károkat hagyva a kedves szülők tulajdonában és a jelenlévők lelki békéjében. 
 
A folytatás az esküvő felé tartó út következő sorsdöntő szakaszát beszéli el, amelyben a vőlegény és a menyasszony szülei megismerkednek egymással. A nyugalmazott CIA-ügynöknek eddig csak egy Beckúr nehezítette meg tervszerű életét, de most rögtön plusz két Beckúr lép színre. A helyszín Beckúrék floridai villája, ahová egy napfényes napon begördül Byrnesék páncélozott, luxus lakóautója. A jóindulat mindkét részről megvan, de a fejlemények mégis katasztrofálisan kínosak. A gátlásoktól mentes, zsidó házaspárnak nemcsak mindenről más a véleménye, mint a kardot nyelt, angolszász famíliának, de válsághelyzetben is gyökeresen másként reagálnak. Válsághelyzet pedig adódik bőven. 
 
Az Austin Powers-sorozatot is dirigáló Jay Roach a minden család életében előforduló helyzetből remekül hozza ki két szélsőségesen különböző értékrend szikrázó konfliktusát - és mindkét véglet megkapja a magáét. A morcos Byrnes-papát alakító Robert De Niro a Mikor a farok csóválja után ismét Dustin Hoffmannal komédiázhat együtt, a két nehézsúlyú színészegyéniség mellett a balfékszerepekben mindig kiváló Ben Stiller is egyenrangú játékos. Elsőosztályú mulatság, és mint minden jó vígjáték, tanulságos is, amennyiben tükröt mutat gyengéinknek, megrögzött szokásainknak. A legapróbb részletekig végigvesszük az érintettek gyenge pontjait, és nincs kegyelem - sziszeghetünk és hahotázhatunk. Kínos szituációban, altáji poénokban és drámai fordulatban nem lesz hiány.
nelson
2005.02.11
|
Meet the Fockers
amerikai vígjáték, 115 perc, 2004
Az ex-titkosügynök a balfék vőjelölt után annak felszabadult életszemléletű szüleit is megismerheti. Családi vígjáték a szó legszorosabb értelmében, elsőosztályú szereposztással és brutális poénokkal.
Rendező:

Jay Roach

Forgalmazza: UIP-Duna Film


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.