Hölgyválasz

olvasói
8/10 (28)
A tánciskola nemcsak középiskolai rémálmok, lábtiprások és egymás rángatásának színhelye lehet. Ez a központi helyszíne például Peter Chelsom táncfilmjének, amely egy 1996-os, szintén Hölgyválasz című, nagy sikerű japán film remake-je.
Miss Mitzi társastánc stúdiója különféle fura fazonok gyűjtőhelye: egyikük azért jár ide, mert azt hallotta, „a parkett ördöge egyben lepedőakrobata is”, másikuk fogyni akar egy kicsit, de vannak igazi megszállottak is, akik egy hosszú munkanap után rohannak a csillogó táncparkettre. 
 
Hősünk, John (Richard Gere) a jómódú és boldogtalan hagyatéki ügyvédek fásult életét éli. Felesége (Susan Sarandon), két gyermeke van, mégis szomorúan bámul az éjszakába, mikor esténként hazavonatozik. Saját bevallása szerint a középiskolai banketten táncolt utoljára egy Led Zeppelin-számra, megpillantva a bájos tánctanárnőt, Paulinát (Jennifer Lopez) mégis becsábul a tánciskolába - és nemcsak egy táncra. Sokkal többet talál itt, és végül egészen rabul ejti a keringő, a rumba, a quick-step és a paso doble világa. Amikor pedig gyanakvó felesége nyomozni kezd utána, újabb vicces figurákat ismerhetünk meg az érző szívű magánszimat és Thoreau-t idéző segédje személyében. 
 
A rendező filmjében egyformán él a helyzet- és a jellemkomikum eszközeivel, de a meghasonlott ügyvéd útjának vizsgálatakor („mi késztet egy férfit - aki húsz éve ugyanazt csinálja - arra, hogy egy tőle teljesen idegen dolgot tegyen?”) nincs hiány a meghitt, romantikus pillanatokban sem. Természetesen lesz nem kevés zene és tánc is: a Chicago Billy Flynnje után Gere újra táncos szerepben tündökölhet, Jennifer Lopeztől pedig szintén nem áll távol a tánctanár figurája. 
 
Mint minden táncfilmben, itt is egy izgalmas táncversenyben, végül pedig egy boldog össztáncban teljesedik ki a cselekmény, de addig még jó néhány csábos és kevésbé csábos csípőringatás/-rángatás, humoros szituáció és sok-sok találó bölcsesség vár ránk, hiszen mindenki keresi magát - és valaki a társastáncban találja meg.
fürkész
2005.02.10
|
Shall We Dance
amerikai romantikus vígjáték, 106 perc, 2004
A korosodó Richard Gere jól megforgatja a latin popdívát. Tánctanfolyam haladóknak.
Rendező:

Peter Chelsom

Színész:

Richard Gere
(John Clark)

Jennifer Lopez
(Paulina)

Susan Sarandon
(Beverly Clark)

Stanley Tucci
(Link)

Lisa Ann Walter
(Bobbie)

Anita Gillette
(Miss Mitzi)

Bobby Cannavale
(Chic)

Tamara Hope
(Jenna Clark)

Stark Sands
(Evan Clark)

Forgalmazza: SPI
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.