Észak-Északnyugat

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (6)
Roger Thornhill csak egy egyszerű reklámszakember. Így is van egészen addig, míg egy szép napon három ismeretlen elrabolja egy étteremből.
A megbízó Philip Vandamm, aki egy percig sem titkolja, hogy ellenséges kém és titkos információkat szeretne kicsikarni belőle. Roger nem tudja, hogy ő csak az amerikai titkosszolgálat csalétke, akivel az ellenséges kémet szeretnék félrevezetni.
 
Amikor a férfi tisztázni próbálja a dolgot, alig ússza meg ép bőrrel a sivatagban mélyrepülésben ellene indított támadást, amely mögött szintén Vandamm, az ellenséges ügynök áll. Csak a szép Eva siet a segítségére, bár eleinte ő is megpróbálja félrevezetni őt.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.01.23
|
North by Northwest
amerikai thriller, 131 perc, 1959
Egy igazi, feszült klasszikus, melyet eddig az Arizónai álmodozók alapján ismertünk. Hitchcock legendás kémfilmje vicces trükkökkel, háttérvetítéssel és szántóföldi üldözéssel.
Színész:

Cary Grant
(Roger O. Thornhill)

Eva Marie Saint
(Eve Kendall)

James Mason
(Phillip Vandamm)

Martin Landau
(Leonard)

Leo G. Carroll
(a professzor)

Philip Ober
(Lester Townsend)

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.