Ámbár tanár úr

est.hu:
4/10
|
olvasói
3/10 (4)
A magyar filmgyártás vészkorszaka valamikor a 90-es évek közepén vette kezdetét. Ekkorra vált általános tendenciává, hogy addig mérvadónak számító rendezők színésznek látszó tárgyak bevonásával dózerolták porba saját legendáikat. Vagy netalántán szimplán kiégtek.
Koltai Róbert esetében sajnos mindkét állítás igaznak tűnik. Dobó Katával voltaképpen nem lenne baj, ha szerepeinek időtartama nem lépné túl a 15 perc hírnévben vagy az Elemi ösztön 2.-ben prezentált intervallumot. Főszerepet bízni rá azonban biztos kamikázeakció. Mindemellett azonban adott egy történet is, melynek humorfaktora kimerül abban, hogy Koltai eljátssza az illetékes elvtárs kisebbségi komplexusoktól terhelt változatát.   
Amennyiben mindez valamilyen bizarr okból kifolyólag - pl. festés zajlik a közelben, vagy a Ladánybene 27 valamely tagja ugrott fel hozzánk egy laza csevejre - mégis elég lenne az önfeledt szórakozáshoz, abban az esetben egy középiskolai tanár mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Baradlay Rómeó egy meglehetősen szerencsétlen tanerő, akit még lyukasórai helyettesítésre is vonakodva küldenek be felettesei. Egy nap azonban minden megváltozik körülötte, ugyanis beleszeret egyik dekoratív tanítványába, aki nem mellesleg az iskola sportcsillaga. 
kirsch
2009.06.15
|
magyar romantikus vígjáték, 85 perc, 1998
Koltai Róbert legkevésbé sikeres filmje, melyben kedvenc színészei (például ő maga) tűnnek fel, ezúttal egy gimnáziumi tanár problémái, esetlenségei és hatalmas lelke körül forgolódva.
Rendező:

Koltai Róbert

(7 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.