A kör 2.

olvasói
7/10 (12)
A videókazetta, amely a halálba űzött oly sok lányt és fiút a három éve készült A kör című horrorban, nem tűnt el, sőt másolással még szaporodásnak is indult, főleg, amióta többen is rájöttek, hogy mentesülnek az átok alól és így életben maradhatnak, ha valaki mással megnézetik, mielőtt letelne az a bizonyos egy hét.
Rachel Keller, a kíváncsi természetű újságíró hiába költözött át kisfiával Oregonba, a csendes kisváros békéjét megzavaró rejtélyes haláleset körülményei kísértetiesen emlékeztetik a fél évvel korábbi eseményekre, amelyeket legszívesebben már elfelejtett volna. Nincs más hátra, újra szembe kell néznie a kútba veszejtett, démoni kislánnyal, Samarával, aki már nem elégszik meg a lázálomszerű videomontázzsal, hanem Rachel kisfiát, Aident felhasználva sokkal sötétebb terveket akar megvalósítani. Rachel merész kötéltáncba kezd az élet és a halál határmezsgyéjén, miközben újabb részleteket sikerül kiderítenie Samara származásáról. 
 
Míg A kör a történet japán filmváltozatának (amely maga is könyvadaptáció volt) első részét dolgozta fel cseppnyit merítve a második rész tartalmából, addig A kör 2. a japán verzióhoz képest teljesen új nyomvonalon halad, a hollywoodi folytatástechnikát illetően viszont teljesen hozza a formát. Az eredeti sikerreceptet csavargatja tovább: ugyanaz a hátborzongató atmoszféra, rideg színvilág és a víz fenyegető jelenléte uralkodik, ismétlődnek szituációk (például a kaland a kút mélyén), karakterek (például a segítőkész férfiember, aki jobbat remél, mint, amit kap), lovak helyett pedig szarvasok viselkednek nagyon furcsán. A rendezéssel magát Hideo Nakatát, a japán Kör-filmek rendezőjét bízták meg, de a produkción ez a plusz nemigen érződik; egy kevéssé ötletes, de igényesen kivitelezett, izgalmas kísértetfilmet láthatunk.
nelson
2005.03.24
|
The Ring Two
amerikai horror, 111 perc, 2005
A videó démona visszatér a tévéképernyőkre, az oknyomozó újságírónő a kútba, kisfia pedig újra rémeket lát. A japán horror amerikai remake-jének folytatása, ami nem a folytatás remake-je.
Rendező:

Hideo Nakata

Színész:

Naomi Watts
(Rachel)

David Dorfman
(Aidan)

Simon Baker
(Max Rourke)

Sissy Spacek
(Evelyn)

Elizabeth Perkins
(Dr. Emma Temple)

Gary Cole
(Martin Savide)

Ryan Merriman
(Jake)

Emily VanCamp
(Emily)

Kelly Stables
(Evil Samara)

Forgalmazza: UIP-Duna Film


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.