Az ellenkező nem

olvasói
10/10 (1)
Ordas nagy közhely, hogy egy filmet mindig el lehet adni két szép, fiatal szerelmessel, más kérdés, hogy ha már bementünk a moziba, mikor és hogyan jövünk ki. Az Ellenkező nem esetében ne számítsunk se meglepetésre, se nagy csalódásra, csak arra, amit úgy hívunk Romantikus Vígjáték. Ebből kapjuk meg az alapverziót.


Esetünkben az a furcsa, hogy se nem tinivígjáték, se nem felnőtt szerelmesfilm, vagyis abban a kiforratlan időszakban játszódik, amikor éretlen fiataloknak először kell a saját lábukra állniuk, komoly kapcsolatba kezdeniük és karriert építeniük. És ezek bizony komoly dolgok, néha kicsit nyomasztóak, részben azért is járunk moziba, hogy ne kelljen erre gondolnunk. Erre jön egy fiú, a neve Drew (Martin Henderson -A kör), meg egy Julia nevű lány (Piper Perabo - Sakáltanya), akik pont ezekkel a gondokkal küszködnek. Az egyetemen jönnek össze pont lediplomázás előtt, majd együtt Los Angelesbe költöznek, ahol a fiú a szórakoztatóiparban szeretne ügyvédként befutni. Csakhogy a dolgos és sikerekben szegény mindennapok során hőseink egyre távolabb kerülnek egymástól, és mi már megint azt kérdezzük magunktól - győzhet-e a szerelem?

Persze győzhet a szerelem, és mindenki aranyos meg művelt, lehet őket szeretni - bár a kissé szürke fiút kevésbé, mint a bájos Piper Perabo-t, de tudom, most hazabeszélek. A baj inkább az, hogy hiányzik a filmből egy épkézláb konfliktus, az, ami megmagyarázná, hogy a két szerelmest mi is választja el. Ez leginkább akkor válhat elég érzékletessé, ha magunk elé képzeljük, milyen lehet mondjuk egy törzsi háborúval, rituális csonkítással és lányrablással, meg donga-kórral dúsított szudáni love story. Kicsit más, nem? Szóval az ember néha már megrázná a főszereplőket, hogy gyerekek, szépek vagytok, egészségesek, ne rinyáljatok annyit, tessék szeretni egymást!
Vízer
31 March 2005
|
Hungarian title: Az ellenkező nem
American romantic drama, 99 min, 2004
Directed by:

Matt Cooper

Distributor: Paradigma Film
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.