Fehér zaj

olvasói
(0)
Az igazság odaát van, de azért átszűrődik belőle valami hozzánk is. Mert a halottak beszélnek hozzánk, és ha jól figyelünk, megtudhatjuk, mit mond a pirítóssütő és a turmixgép! Az elektronikus zörejek, statikus kisülések és a képernyő homályos foltjai ugyanis talán üzeneteket rejtenek!
Persze ha ez így lenne, akkor nem lenne dolga a gyilkossági osztálynak és megszűnnének az örökösödési perek, mert az elhunytak készségesen tájékoztatnának minket viselt dolgaikról. Csakhogy a holtak szűkszavúak, ha egyáltalán ők szólnak - sokan valóban hisznek az Elektronikus Hangjelenségben, angol kezdőbetűi alapján az EVP-ben! -, és hősünk, a jó nevű építész (Michael Keaton) élete sem lesz egyszerűbb attól, hogy egy rejtélyes idegen közli vele, hogy hallotta vízbefulladt felesége hangját. Az eleinte szkeptikus férfi hamarosan az EVP megszállottja lesz, és akárcsak a többi fanatikus, ő is a házában felszerelt hangszórók és monitorok előtt tölti minden idejét. És a néhai feleség tényleg üzen: arra kéri férjét, hogy mentse meg egy pszichopata sorozatgyilkos leendő áldozatait. Ilyenkor pedig nem lehet azt mondani, hogy bocs, annyi a melóm, a haverokkal is rég találkoztam, nem lehetne később? 
 
Persze a film tényleg komoly érzéseket (is) boncolgat, és a gyász, a mindent betöltő fájdalom valóban súlyt ad a történetnek - a legelején. Az elmúlt években oly sikeres távol-keleti szellemtörténetek mindezt hitelesebben és érzékletesebben tárták elénk, a tőlük megszokott tempót és képi világot a Fehér zaj nem tudja hozni. Persze, lehet ijedezni, és a film készítői tudják, mikor kell kicsit maszatolni, vagy valami váratlant bevetni. De nézhetjük úgy is a dolgot, hogy a film erénye intelligens, de megfontolt történetvezetése, és Michael „Batman” Keaton erős, mégis visszafogott alakítása, mert senki nem tud homályos foltokat úgy bámulni, mint ő!
Vízer
2005.04.07
|
White Noise
amerikai-angol-kanadai thriller, 101 perc, 2005
Vajon a halottak üzengetnek nekünk, vagy a jó öreg Rorschach-teszt audiovizuális változatát láthatjuk, pacák helyett zörejekkel? Paranormál para, pszichopata sorozatgyilkossal fűszerezve.
rendező:

Geoffrey Sax

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.