Elveszett gyerekek városa

olvasói
8/10 (2)
Antiutópiában nem alhatnak nyugodtan a gyerekek. Rettegniük kell, mert bármikor elrabolhatják őket, hogy megszerezzék az álmaikat. Ez már így önmagában is elég álomszerűen hangzik, de mindehhez még hozzájön a sajátos látványvilág, amely egy teljesen valószerűtlen világba repíti a nézőt.
Krank a gonosz, őrült tudós szörnyen szenved amiatt, hogy ifjúkora óta nem tud álmodni. Hogy visszaszerezze ezt a képességét, gyermekeket rabol, illetve raboltat, hogy aztán a tenger közepén úszó, titkos laboratóriumában szerezze meg azok álamait egy erre a célra fejlesztett masina segítségével. Ám egyszer egy olyan kisfiút sikerül megkaparintania, akinek elrablásával komoly veszélyt hoz magára. A kisfiú erőművész gondviselője és annak furcsa barátai szövetkeznek a gyerek kiszabadítására, és elhatározzák, hogy örökre leszámolnak az álomtolvajokkal. 
 
Marc Caro és Jean-Pierre Jeunet első közös munkája a Delicatessen, amely filmben szintén egy szürreális és bizarr világ megteremtését sikerült igencsak látványosan megvalósítaniuk, amit továbbfolytattak az Elveszett gyerekek városában, sőt a későbbi filmjeikben, így az Amélie csodálatos élete és az Alien 4. - Feltámad a halál című mozikban is. E filmek ismeretében bizonyára mindenki sejti, hogy miféle fantáziavilágba is csöppen majd, ha leül este a képernyő elé.
B.E.
2005.09.08
|
La cité des enfants perdus
francia-német-spanyol fantasy, 112 perc, 1995
Antiutópia egy mutáns ipari forradalom világából. Sok kellemetlen Mikulás, elszigetelt fúrótoronyban az álmatlan Gonosz. Káosz, de happy end.
(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.