Harry Potter és a bölcsek köve

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (59)
A HP sorozat első részéből kiderül, hogy a Roxfort varázslóiskola vezetője, Albus Dumbledore professzor jobban kedveli a fülzsír-ízű csokoládét, mint a hányás-ízűt. Persze lehet, hogy csak azért, mert az orrváladék-ízűt még nem próbálta.
J. K. Rowling, a Harry Potter- sorozat írója Terry Gilliamet (12 majom, Gyalog-galopp) látta volna szívesen az első rész rendezői székében, de a Bölcsek kövét végül Chris Columbus készíthette el, aki sokak szerint nagyon lightos filmet rittyentett az ifjú varázsló első kalandjából, de a Harry Potter és a bölcsek köve mégis szép sikert ért el, a Titanic után a második legtöbb bevételt hozó film lett a világon.
 
A film alapjául szolgáló regény 1997-ben került a könyvesboltokba. Harryt, a varázslótanoncot szinte minden korosztály azonnal megkedvelte, és a Potter mánia gyorsabban terjedt, mint a pestis a középkori Európában. A könyvet 66 nyelvre fordították le (ó-görögre és latinra is), és több mint 100 millió példányt adtak el belőle világszerte, a film három Oscar jelölést kapott, és 12 díjat nyert.


fujisan
2007.04.24
|
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
amerikai fantasy, 152 perc, 2001
A világsikert aratott Harry Potter-regényfolyam első részéből készült film Harry korai éveinek hányattatásairól és a varázslótanonc első roxforti évéről mesél...
Rendező:

Chris Columbus

Színész:

Daniel Radcliffe
(Harry Potter)

Richard Harris
(Albus Dumbledore)

Maggie Smith
(Minerva McGonagall)

Rupert Grint
(Ron Weasley)

Emma Watson
(Hermione Granger)

Ian Hart
(Quirinus Quirrell)

John Hurt
(Mr. Ollivander)

Tom Felton
(Draco Malfoy)

Alan Rickman
(Severus Snape)

(7 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.