Lulu a hídon

olvasói
(0)
A jazzszaxofonos és az ifjú színésznőcske egy követ fújnak - meg... A Füst és az Egy füst alatt társrendezőjének, a kortárs amerikai próza sztárjának új sikerfilmje!
Amikor pár évvel ezelőtt a Füst és az Egy füst alatt társrendezésével a kultikus sikerű amerikai regényíró, Paul Auster (A véletlen zenéje, Holdpalota, Leviatán, Mr. Vertigo) belevágott a filmkészítésbe, még csak remélni lehetett, hogy nem alkalmi kalandról van szó. A pár év késéssel végre a hazai mozikba is eljutó Lulu a hídon (amit Auster eredetileg Wendersnek kínált fel) fényes bizonyítéka Auster direktori elszántságának és képességeinek. Ez a film is azt hozza, amiben Auster mindig is erős volt: sűrű szövésű történetet misztikummal és karcos realizmussal, humort és feszültséget, szenvedélyt és rejtélyeket.A Lulu a hídont leginkább misztikus krimibe oltott szerelmesfilmnek nevezhetnénk. Főhőse, Izzy, a tehetséges jazz szaxofonos a halál torkából tér vissza, amikor egy fellépése során véletlenül meglövik. Fél tüdővel zenélni nem tud, súlyos depressziójából viszont kizökkenti egy fatális véletlen: zűrös körülmények között (egy holtesttel együtt) egy titokzatos telefonszámra és egy kövecskére bukkan. Nemsokára pedig összefut egy ifjú színésznővel (Mira Sorvino), akivel pillanatokon belül egymásba is szeretnek. Fogalmuk sincs azonban arról, hogy a rejtélyes kővel együtt egy kéretlen és kíméletlen társaságot is magukra szabadítottak...Paul Auster ismét egészen elsőrangú szereplőgárdát toborzott kalandos-misztikus történetéhez: Harvey Keitel ezúttal fanatizmusát és romantikus hajlamait egyaránt szabadon engedheti, a mosolygós Mira Sorvino (Hatalmas Aphrodité, Mimic) most is izgalmas figurát alakít. A marcona Willem Dafoe és a kiváló Vanessa Redgrave remek kamaraalakítása mellé a New York-i művészkörökben nagyra tartott Auster ráadásul Lou Reed-et és David Byrne-t is becserkészte egy-egy szellemes epizódszerepre. A Lulu a hídon fordulatos és míves krimi: a független filmek eredetiségét társítja az akcióműfajok izgalmával.
gorcsev
2001.04.11
|
Lulu on the Bridge
amerikai krimi, 103 perc, 1998
A jazzszaxofonos és az ifjú színésznőcske egy követ fújnak - meg... A Füst és az Egy füst alatt társrendezőjének, a kortárs amerikai próza sztárjának sikerfilmje!
rendező:

Paul Auster

(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.