10 dolog, amit utálok benned

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (24)
Nem kell minden tinivígjátéknak teljesen bugyutának lennie, íme itt erre az élő példa.
Pedig a 10 dolog Gil Junger … alaptörténete gyanúsan ismerős, nem is kell sokáig gondolkodni rajta honnan, mivel Gil Junger rendező William Shakespeare minden jogdíjtól mentes drámáját, a Makrancos hölgyet nyúlta le – hej, ha valaki levédette volna a halhatatlan bárd munkáit! –, és helyezte modern környezetbe. Adott hát a két nővér, a csinos Bianca, aki után sóvárog a környék összes menőbb sráca, és az undok Kat, aki mindenkinek már azelőtt nemet mond, hogy akárcsak rá s néztek volna. Mivel szigorú apjuk a fejébe vette, hogy míg Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás, Bianca udvarlói kénytelenek egy olyan srácot keríteni, aki talán kifog rajta. Így kerül elő a főiskola új diákja, a vagány Patrick Verona (a név is shakespeare-i fricska), akit két udvarló bérel fel arra, hogy robbantsa má’ ki otthonról a mogorva nővért – ha már 1999-ben létezett volna az emós szó, akkor ezt használták volna rá.
 
Ám csavaros terv túl jól sikerül, és a párok folyton átrendeződnek, és persze a titkok kiderülnek, kavart okoznak és végül minden más bűnnel és cselszövéssel együtt megbocsátást nyernek. Ez persze sztenderd tinivígjáték-alapanyag, ami mégis az átlag fölé emeli, az a remekül megírt és igencsak pergősre és csattanósra sikerült párbeszédek sora, és néhány kivételes színészi alakítás. A fiatal Julia Stiles ekkor már a műfaj veteránjának számított, de szerencsére itt is kerül minden negédességet, az igazi sztár azonban Heath Ledger, aki ezzel a filmjével egyben első amerikai szerepét tudhatta le számos ausztrál produkció után. Lehet hogy Patrick Veronaként néha túl cool és túl laza, de már ekkor látszott rajta, hogy komoly, érett színész lesz belőle – ám egy iylne vérbeli vígjátékban nézve nehéz elképzelni azt a tragikus sorsot, amely végül utolérte, alig 28 évesen.
 
Forrás: Est.Tv Magazin
2008.04.30
|
10 Things I Hate About You
amerikai romantikus vígjáték, 97 perc, 1999
Shakespeare Makrancos hölgyének modernizált változata, melyben a kishúg addig nem mehet a bálba, míg nővére otthon kuksol. Beindul a kavarási gépezet és a suli legsúlyosabb fiúja.
Rendező:

Gil Junger

Színész:

Larisa Oleynik
(Bianca Stratford)

Julia Stiles
(Kat Stratford)

Heath Ledger
(Patrick Verona)

Joseph Gordon-Levitt
(Cameron James)

Larry Miller
(Walter Stratford)

David Krumholtz
(Michael)

Allison Janney
(Ms. Perky)

Andrew Keegan
(Joey Donner)

Gabrielle Union
(Chastity)

Forgalmazza: InterCom
(4 kép)


Filmek a TV-ben
18:15
Wonder Woman
amerikai kalandfilm, 2017
18:20
Ég velünk!
amerikai romantikus vígjáték, 2000
18:25
Anna és Ben
amerikai vígjáték, 2017
18:25
Jurassic World
amerikai-kínai kalandfilm, 2015
18:30
Kate és Leopold
amerikai romantikus film, 2001
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
04:04
Pat, a kutya
2017, I. évad, 51. rész: A Guanók
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 8. rész: Norm szelencéje
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, VI. évad, 1072. rész: A szülők
04:10
Timmy
III. évad, 13. rész: Timmy Time 03 1013
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 52. rész: Tűzrőlpattant kutyák
Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Vasárnap WAMP! Egyedi termékek, találkozás a tervezőkkel, fesztiválhangulat vasárnap a Bálnában. @wampdesignfair #wampdesignfair #kezmuves #egyedi #dizajntaska #dizajnerruha #dizajnerekszer #nagyondizajn
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.