Titusz

olvasói
(0)
Ó, hát ez több okból is megakasztotta a szememet! Egy, Titusz zenéjét eléggé szeretem, és két évvel felettem járt a gimiben, mit tegyek, hűséges típus vagyok. Még régebbi emlék, hogy óvodában Titusz voltam egy farsangon, amire nagyanyám készítette a jelmezt, még fotóm is van róla!Hopkins és Jessica Lange meg már csak megerősítették választásomat. Titus Andronicus, egy nagy római hadvezér volt, aki a gótokkal hadakozott egy fél életen át, meglepő sikerrel, hát ha még hozzávesszük az ellenfél kegyetlen harcmodorát! A győztes hazatérést egy szomorú, szenvedélyes és mindenekelőtt szövevényes bosszúhadjárat árnyékolja be, akárcsak Titusz hátralévő életét. A hadvezér, aki számos fiát elvesztette a hadjárat alatt, feláldozza az egyik foglyul ejtett ellenséget, nem is kegyetlenségtől, inkább elvakult vallásosság okán. Hiába, a szokás nagy úr! Ez az áldozat történetesen a gót királynőnek, Tamorának elsőszülött fia, akinek anyja hiába könyörög életéért. Tamora és maradék fiai (Chiron és Demetrius) bosszút esküsznek, amivel kezdetét veszi a történelmi bosszútörténet, amiből mindkét fél kiveszi a részét.

Titusz nem olyan jó államférfi, mint hadvezér, ezért az új, ám népszerűtlen és gonosz császár pártját fogja a rokonai és barátai véleménye ellenére is, a politikai harcok során. Az álnok Saturninus mindenki meglepetésére feleségül veszi a csábító Tamora-t, aki így ex-királynéból megint igazi lesz, és hatalmi pozícióba kerül. Az esemény családi viszályt szül Tituszéknál, aminek során a hadvezér megöli egyik saját fiát, ám ez még csak az igazi küzdelem kezdete. Lesz még csalárdság, színlelés,és tragédia is. Ja, és csak most jutott eszembe, hogy az oviban Antóniusz is voltam, az is egy szép történet.

háopépé
2005.12.12
|
Titus
amerikai-olasz filmdráma, 162 perc, 1999
A háborúból hazatérő római hadvezér, Titus rituálisan feláldozza foglyát, a gót királynő fiát, ám a nőből római császárnő lesz, és bosszúra szomjazik.
Rendező:

Julie Taymor

Színész:

Anthony Hopkins
(Titus Andronicus)

Jessica Lange
(Tamora)

Alan Cumming
(Saturninus)

Harry Lennix
(Aaron)

Jonathan Rhys-Meyers
(Chiron)

Matthew Rhys
(Demetrius)

Angus Macfadyen
(Lucius)

Kenny Doughty
(Quintus)

Raz Degan
(Alarbus)

(4 kép)


Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.