Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja

olvasói
(0)
Mindjárt az elején le kell szögeznünk: nagy pillanatok ezek! E film bemutatásával a XX. század egyik legnagyobb legendáján zárul be a rés. Egy korosztály filmes élményvilágának volt meghatározója a hetvenes, nyolcvanas évek fordulóján a Csillagok háborúja.
(Az én pályaválasztásom például kifejezetten ahhoz a 25 évvel ezelőtti pillanathoz köthető, amikor először láttam Han Solo és Luke Skywalker kalandjait.) Csodálatos, sosem látott képek töltötték be a vásznat, a határtalan fantázia érzése ragadta magával a nézőket. 
 
Amikor Lucasék a trilógia folytatása (újrakezdése) mellett döntöttek, a siker és az elvárások iszonyú terhével kellett szembenézniük. A mostani rész azt látszik igazolni, hogy fokozatosan, egyre inkább belemelegedtek ebbe a dologba. A III. rész minden kétséget kizáróan lenyűgözőbb, mint az előző kettő. (Az 1977-es elsővel összehasonlítani pedig értelmetlen, hiszen az szinte már nem is film, hanem (film)történelem.) Persze ehhez az is hozzájárul, hogy amikor a nagy kirakósjátékban az utolsó darabkák kerülnek éppen a helyükre, az már önmagában is érdekes.  
 
Mert ki ne szeretné már végre látni, hogyan sodródott Anakin Skywalker a sötét oldalra; hogyan csinált Obi-Wan Kenobi fénykardja, a forró láva és egy hi-tech szerelőműhely a széparcú Anakinből Darth Vadert; milyen is volt, amikor Yoda fénykorában kivont lézerrel rontott a főgonoszra; hogyan lett a Köztársaságból Birodalom; hogy nézett ki az épülőfélben lévő Halálcsillag; mit csinált Csubakka mielőtt Han Solo másodpilótája lett; s végül, de nem utolsósorban: milyenek is voltak Luke és Leia születésének körülményei. Természetesen minderre fény derül, s közben lesz irdatlanul látványos „csillagok háborúja”. Egy dolog hiányzik csak nagyon, Han Solo fanyar humora, melynek hiányában kénytelenek leszünk beérni R2 vicceivel.
Odor Emilia
2005.05.19
|
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
amerikai sci-fi, 146 perc, 2005
George Lucas előtrilógiájának várva várt befejező része. Anakin végre felhúzza a műbőr kesztyűt, és hörögni kezd.
Rendező:

George Lucas

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
22:45
Mobil
amerikai-német thriller, 2004
22:50
Torrente 2. - A Marbella küldetés
spanyol akcióvígjáték, 2001
23:00
Most jó
angol film, 2012
23:00
Csillagközi invázió
amerikai sci-fi akciófilm, 1997
23:00
Toyboy - Selyemfiú a pácban
amerikai vígjáték, 2009
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.