Boogeyman

olvasói
(0)
Ha valaki van olyan hülye, hogy egy elsötétített szobában, baljós zene és az odakint dúló vihar kíséretében azt tudja hirtelen mondani, hogy ugyanmá` nincs itt semmi félnivaló, azt úgyis elkapja valami szörnyeteg, és meg is érdemli.
Na pont ez történik a kis Tim papájával, mert berántja magához a szekrénybe a Boogeyman - aki kaphatott volna valami magyar nevet. A már nagy Tim még mindig nem tette magát túl az eseten, amiért nehéz hibáztatni, de amikor kissé zaklatott mamája is eltávozik az élők sorából, egy hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, eltölt még egy éjszakát a jó öreg családi házban. Igen, kitaláltátok, ez olyan régi, lerobbant gótikus ház, valahol a mocsár szélén, sok toronnyal, nyikorgó lépcsőkkel, és sok-sok ajtóval meg szekrénnyel - és akármelyik mögött ott lapulhat a Boogeyman. Vagy valaki még ijesztőbb, mit tudom én, az Ozzy Osbourne, szóval a dolgok nem állnak túl jól! 
 
Három forgatókönyvíró is serényen dolgozott azon, hogy elég hatásosan ijesztgessenek minket, Stephen T. Kay rendező (Get Carter) pedig rutinosan adagolja az előkészítést, az álfrászokat és az igazi veszélyt, rendszerint valami hátborzongató zaj kíséretében. Van is minden: veszélyes fürdőkád, kamikazevarjú, ideggyógyintézeti etűd és szellemgyerek, vagyis a szükséges és szokásos horrorkellékek.  
 
A Boogeyman egy darabig az amerikai toplisták élén tanyázott, tehát a dolog nyilván működik, bár ebben az is szerepet játszott, hogy a film nem korhatáros, így a kicsik is csődülhettek megnézni. Ennél fogva nem érdemes igazán félteni a főszereplőt és a hozzá közelállókat, mert bár végig lehet a széktámlát szorongatni és lélegzetet visszafojtani, ha mozi után hazamegyünk, akkor nem kell napokig kerülgetni a sötét zugokat és a nyikorgó szekrényajtókat. Persze biztos, ami biztos...
Vízer
2005.05.25
|
Boogeyman
amerikai-német-új-zélandi horror, 89 perc, 2005
Vajon miféle szörnyeteg lapul a szekrényben és miért nem talál magának jobb helyet? Zajosan ijesztgetős mozi a lepusztult házas, szellemgyerekes, véres fürdőkádas fajtából.
Rendező:

Stephen T. Kay

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.