Tizenhárom nap – Az idegháború

olvasói
10/10 (3)
1962. októberében 13 napon keresztül az egész világ a harmadik világháború küszöbén egyensúlyozott. Milliók figyelték feszülten, hogy mi lesz a vége annak az Egyesült Államok és a Szovjetunió között zajló diplomáciai, politikai és katonai konfliktusnak, amely könnyedén totális nukleáris háborúba torkollhatott volna. A Szovjetunió nukleáris rakétákat telepít Kubába, felborítva ezzel a közte és az Egyesült Államok között meglévő törékeny, és korántsem zavartalan egyensúlyt. A probléma megoldására két alternatíva létezik: a tárgyalóasztal, vagy a katonai beavatkozás. Roger Donaldson rendező ennek a 13 feszültségekkel teli napnak a történetét viszi filmre meglehetős történelmi hűséggel. Az eseményeket Kenny O'Donnel személyén keresztül mutatja be, aki ebben az időben, a Fehér-házban az elnök különleges asszisztenseként dolgozott, és abszolút rálátással bírt a modern-kori történelem talán legveszélyesebb napjaira.

|
Thirteen Days
amerikai thriller, 145 perc, 2000
Az 1962-es kubai rakétaválság története: amerikai-szovjet atomfeszkó és diplomácia. Tizenhárom nap száznegyvenöt percben.
Rendező:

Roger Donaldson

Színész:

Kevin Costner
(Kenny O'Donnell)

Bruce Greenwood
(John F. Kennedy)

Steven Culp
(Robert F. Kennedy)

Dylan Baker
(Robert McNamara)

Lucinda Jenney
(Helen O'Donnell)

Caitlin Wachs
(Kathy O'Donnell)

Jon Foster
(ifj. Kenny O'Donnell)

Frank Wood
(McGeorge Bundy)

Bill Smitrovich
(Maxwell Taylor tábornok)

(4 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.