Lagzi-randi

olvasói
(0)
Végre egy Angliában játszódó romantikus vígjáték, ahol nem kell a főszereplők bánatos brit akcentusával bajlódni a feliratok olvasása közben, mert szerencsére mindannyian a szeretetreméltó rágógumis amerikai kiejtést művelik.


Sőt, a történet dramaturgiai csavarjaitól sem kell különösebben megrettenni, azok ugyanis olyan simán kerülték el a forgatókönyvíró tollát, mint vaj a kést, vagy tenger a Mózest. Egyszóval: hurrá! A másodvonalbeli amerikai filmesek bebizonyították, hogy Richard Curtis (Négy esküvő és egy temetés, Igazából szerelem) és brit filmsztárok nélkül is lehet olyan állagú nyálkoktélt keverni, hogy az garantáltan a székhez ragassza a nézőt, de azért a pattogatott kukorica ne vegye át az ízét.

Adott egy üde kis amerikai karrierlány, Kat Ellis (Debra Messing - Holly Woody történet, Derült égből Polly), aki Londonban élő féltestvére esküvőjére hivatalos, csakhogy ott éppen az expasija a násznagy, ezért a lagzin valami új fickóval lenne ildomos villantania. Fel is lapozza a sárga oldalakat, 6000 dollárért rendel egy jóképű kísérőt (Dermot Mulroney - Álljon meg a nászmenet!, Birtokviszony), felszállnak a repülőre és azon nyomban felcsapják a „Hogyan szeressünk egymásba gyanútlanul egy megkérdőjelezhető színvonalú könnyzacskó-filmben” című bestsellert.

A Temze-parti puccnegyedben tartott pohárköszöntő után a felső-középosztálybeli násznép kirándul a kantriszájdba, ahol hőseink az útmutató kisbetűs utasításait is végrehajtják, majd átadják magukat a kötelező fejezeteknek: féltékenység, félreértések, titkok, hazugságok, öltönyös bunyó, búcsúlevél, csók. A Micsoda nő! óta tudjuk, hogy annál nagyobb a szerelem, minél több pénz van a buliban, és hogy a politikusokhoz hasonlóan a prostituáltak is akkor a legviccesebbek, ha igazat mondanak. De tényleg, ez így van. Hát most még jobban megtudjuk. Aki nem hiszi, járjon utánam!
V-zsófi
2005.06.30
|
The Wedding Date
amerikai romantikus vígjáték, 90 perc, 2005
Amerikai romantikus vígjáték angol recept alapján: titkok, hazugságok, öltönyös bunyó és esküvő a felső tízezer vidéki birtokán. Csak az menjen, aki bírja!
Rendező:

Clare Kilner

Színész:

Debra Messing
(Kat Ellis)

Dermot Mulroney
(Nick Mercer)

Amy Adams
(Amy)

Jack Davenport
(Edward Fletcher-Wooten)

Sarah Parish
(TJ)

Jeremy Sheffield
(Jeffrey)

Peter Egan
(Victor Ellis)

Holland Taylor
(Bunny)

Forgalmazza: SPI
(28 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.