Batman: Kezdődik!

olvasói
10/10 (2)
Tény és való, a Batman-széria kifáradt, saját maga paródiájává vált, szóval ideje volt frissíteni. Egy fiatalos, mégis a korábbiaknál sokkal sötétebb, erőszakosabb verzióban mindent elölről kezdünk, és végre megismerhetjük a legenda eredetét, sőt azt is megtudhatjuk, honnan jön a dögös denevércucc.
Találkozhatunk a gyermek Bruce Wayne-nel, aki végignézi szülei halálát, és aki fiatalemberré cseperedve világgá ered, hogy megismerje a bűn természetét, hogy harcolni tudjon ellene. Bizonyos nindzsák aztán versenyképes harcművésszé edzik, és amikor visszatér a korrupt, lezüllött Gotham Citybe, nekiáll rendet teremteni. De hősünknek nem csak a helyi alvilággal kell szembeszállnia, hanem egy sokkal félelmetesebb, titokzatos erővel is, amely ismeri a legféltettebb titkát is. Például azt, hogy honnan az a dögös denevércucc! 
 
És íme, egy jó rendező és egy remek színész elég volt ahhoz, hogy újraélesszék és továbbfejlesszék a Batman-franchise-t! Az „emlékezetes” Mementóval magának nevet szerző Christopher Nolan sötét, veszélyes világot varázsolt a vászonra, amely valahogy mégis meseszerű marad. Ez még a Joker, Pingvin és Macskanő előtti old school Gotham City, ebből fakadóan a gonoszok is kicsit misztikusabbak, bár biztosan lesz, aki ezt némileg elmaszatoltnak fogja tartani. Christian Bale (Amerikai pszicho, A gépész) minden szempontból az eddigi legjobb Denevérember, mind színészként, mind fizikai felkészültségben - kár, hogy nem találtak neki jobb csajt, mint a kissé egérszerű Katie Holmes. Eredetileg Liv Tylert akarták a szép ügyvédnő szerepére, aminek sokan örültünk volna, de ettől függetlenül a mellékszereplőgárda parádés, a tempó hajtós, a technika ördögi, és most sem maradnak el a poénos benyögések. Szóval Batman: Kezdőknek és haladóknak!
Vízer
2005.07.14
|
Batman Begins
amerikai akcióthriller, 140 perc, 2005
A legenda születése a Memento és az Álmatlanság rendezőjének tolmácsolásában. Batman élt, él és élni fog!
Színész:

Christian Bale
(Bruce Wayne)

Michael Caine
(Alfred)

Liam Neeson
(Ducard)

Morgan Freeman
(Lucius Fox)

Katie Holmes
(Rachel Dawes)

Gary Oldman
(Jim Gordon)

Cillian Murphy
(Dr. Jonathan Crane)

Tom Wilkinson
(Carmine Falcone)

Rutger Hauer
(Earle)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Tel-Avivban minden megtörténhet

belga-francia-izraeli-luxemburgi vígdráma, 100 perc, 2018

Seveled

magyar romantikus vígjáték, 95 perc, 2019

Sarkvidéki akció

amerikai-angol-dél-koreai-indiai-japán-kanadai-kínai animációs film, 90 perc, 2019

Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa

kanadai animációs film, 89 perc, 2018

Léghajósok

amerikai-angol kalandfilm, 100 perc, 2019

Élősködők

dél-koreai thriller, 132 perc, 2019

Akik már nem öregszenek meg

angol-új-zélandi dokumentumfilm, 99 perc, 2018
Játék
A horrorokra specializálódott Blumhouse legutóbb a Halloweent, most pedig a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően.
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
P
6
18:10
A hívatlan vendég
francia vígjáték, 1983
18:15
Bibi és Tina I. - A nagy verseny
német családi film, 2014
18:25
A nemzet aranya - Titkok könyve
amerikai kalandfilm, 2007
18:25
A szív bajnokai
amerikai film, 2009
18:30
Tarzan legendája
amerikai kalandfilm, 2016
Iszonyú látványos kalandfilm került tegnap a mozikba. Valós idő, magas feszültség: Léghajósok #leghajosok #moziajanlo #felicityjones #eddieredmayne #latvanyosfilm #kalandfilm #izgalmasfilm
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.