A fantasztikus négyes

olvasói
(0)
A Marvel kiadó műhelyében, Stan Lee irányításával született szuperhősmítoszok közül a csodálatos Pókembert, a hihetetlen Hulkot és a sokszereplős X-Ment követi a vásznon A fantasztikus négyes élőszereplős filmváltozata az előbbiekhez képest szerény sztárfelhozatallal, de annál több B-filmes bájjal.
Tim Story (Birkanyírás, Amerikai taxi) filmje a szuperhősös műfajban kötelező módon annak elbeszélésével kezdődik, hogyan tettek szert hőseink emberfeletti képességeikre. Valami egészen ritka fajtájú űrvihar közeledik a Föld felé, amit néhány jóvágású tudós közvetlen közelből szeretne tanulmányozni, hogy így az egész emberiséget érintő, az örök ifjúság titkai típusú felfedezéseket tegyenek. Fellövik magukat, jön az űrbéli vihar, ami nagyobbat szól, mint hitték volna, sugárzást kapnak, aztán csak néznek, amikor a földre visszatérve mindenféle különleges tulajdonságaik mutatkoznak. A jóképű, jó tudós gumiemberré, a jóképű, gonosz tudós acélemberré, a csini tudóslány láthatatlanná, a forrófejű pilótasrác tűzgolyóvá, a kopasz, tömzsi cimbora pedig kőemberré változik. 
 
Noha a figurákat már jó negyven éve kidolgozták (a képregény 1961-ben indult), talán nem tett jót a film komolyságának, hogy A hihetetlen családot követően került a mozikba, ugyanis a főszereplők különleges képességei rímelnek a két produkció közt, de A fantasztikus négyes alkotói szerencsére eleve poénosra vették a figurát, ezért zavartalanul végignevetgélhetjük a filmet, legyen szó éppen valami nagyszabású, túlzott erőbedobással készített akcióképsorról vagy valami jópofi, vicces jelenetről. A csipkelődő párbeszédek pedig az örök gyermekléleknél serdültebb nézők számára is élvezetessé tehetik a produkciót. 
 
A női főszerepben a mézédes mosolyú Jessica Albával találkozhatunk (aki a Sin Cityben cowgirlként ropta a bárpulton), a sorozatok rajongói pedig a Kés/alatt és a Shield - Kemény zsaruk sztárjait láthatják viszont újabb kemény karakterekben.
nelson
2005.07.28
|
Fantastic Four
amerikai kalandfilm, 106 perc, 2005
Egy kutatócsoport tagjai űrviharban szuperhősökké változnak, de a nagy összecsapásukat a Földön vívják meg. A Marvel klasszikus képregényének poénoskodó filmváltozata.
Rendező:

Tim Story

Színész:

Ioan Gruffudd
(Reed Richards)

Jessica Alba
(Sue Storm)

Michael Chiklis
(Ben Grimm)

Julian McMahon
(Victor von Doom)

Chris Evans
(Johnny Storm)

Hamish Linklater
(Leonard)

Kerry Washington
(Alicia Masters)

Laurie Holden
(Debbie McIlvane)

Maria Menounos
(nővér)

Forgalmazza: InterCom


Film premierek

Múlt karácsony

amerikai-angol romantikus vígjáték, 102 perc, 2019

Terra Willy

francia animációs film, 89 perc, 2019

Midway

amerikai-kínai háborús film, 138 perc, 2019

Kontroll nélkül

német filmdráma, 118 perc, 2019

Ella Fitzgerald: Just One of Those Things

amerikai-angol zenés dokumentumfilm, 90 perc, 2019

Álom doktor

amerikai horror, 150 perc, 2019

Szerelemre kattintva

belga-francia romantikus filmdráma, 101 perc, 2019
Játék
Koncertsorozat a Nemzeti Múzeumban az intézmény alapítója, gróf Széchényi Ferenc tiszteletére.
Filmek a TV-ben
18:05
Thelma
norvég horror, 2017
18:40
Az emlékmás
amerikai-kanadai sci-fi, 2012
18:50
Haverok harca
amerikai vígjáték, 2018
18:50
Segítség, felnőttem!
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Beyonce jazzre hangszerelve ma este! Finucci Bros és Radics Gigi kedvenc számaikat adaptálták jazzre. @gigiradics @finuccibros @budapestjazzclub #radicsgigi #beyonce #beyoncejazz #finuccibors #budapestjazzclub #budapestjazz #zeneajanlo #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.