Woodstock

olvasói
(0)
"Három nap béke és zene"- hirdette a woodstocki zenei és művészeti fesztivál szórólapja 37 évvel ezelőtt. "Mászkálj anélkül, hogy felhőkarcolót vagy közlekedési lámpát látnál! Eregess sárkányt! Napozz! Főzz magadra, és szívd be a környék tiszta levegőjét..."- folytatódott a szöveg. 1969. augusztus 15. és 17. között sokaknak támadt kedve sárkányt eregetni. 500 000 ember gyűlt össze Max Yasgur farmján, ahová eredetileg csak 60 000 embert vártak a szervezők.
Woodstock volt minden idők legnagyobb zenei fesztiválja. 28 zenekar ill. előadó lépett fel (A szórólapon 28 név szerepel, egyes források 32 fellépőről írnak.) köztük Jimmi Hendrix, Janis Joplin, Joe Cocker, a Grateful Dead, The Who, Santana, Ten Years After, Canned Heat, Joan Baez és a neves indiai szitárművész, Ravi Shankar is. A 243 hektáros birtokon lebonyolított fesztivál a hatalmas tömeg ellenére botránymentesen zajlott le.

"...Woodstock népe ekkor még hitt abban, hogy a rockzene erejével, a fiatalok tömegével, a béke és szeretet hirdetésével, közös akarattal, hittel és egyetértéssel szebbé lehet varázsolni a világot, a kábítószerek segítségével pedig a földre lehet képzelni a paradicsomot. Ez az életérzés és vágy soha azelőtt - és soha többé - nem jelentkezett ilyen látványosan, ilyen tömegesen és békésen, mint a woodstocki találkozón." (Sebők János)

fujisan
2006.07.28
|
Woodstock
amerikai koncertfilm, 163 perc, 1970
A legendás rockkoncert filmje, ahol szól a zene és dúl a szabadság. Mára halott sztárok és máig élő halottak.
(10 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.