Sky kapitány és a holnap világa

olvasói
7/10 (1)
Furcsa egy mese ez, félig kalandfilm, félig szürrealista utazás egy letűnt, vagy talán csakis régi filmekben létezett világba: óriás robotok, jósvádájú, merész hősök és még merészebb, platinaszőke hősnők közé.
A lényeg az, hogy ez a bizonyos világ, amely megtévesztésig hasonlít arra, amit a múlt század harmincas éveinek szokás nevezni, komoly bajban van. Óriási robotok támadnak a nagyobb városokra, furcsa repülő szerkezetek lepik el az eget, és világhírű tudósok tűnnek el sorra. Csakis egy legény van a talpán, Joe Sullivan kapitány (Jude Law), aki szembe mer szállni e szörnyű szerkezetekkel, no meg egy lány, Polly Jenkins (Gwyneth Paltrow), aki oknyomozó újságíró, és mint ilyen, mindenbe beleüti azt a csinos orrát. A szálak pedig egy őrült tudóshoz vezetnek, bizonyos dr. Totenkopfhoz! És mit akarhat valaki, akinek ilyen neve van, hogy Totenkopf? Felesleges megijedni, mert az őrült tudósok is csak nagy gyerekek, és nem akarnak mást, mint... khm, egy kicsit őrültködni! 
 
Kicsin múlott, hogy a Sky kapitány zseniális legyen. Ha a történetbe is annyi energiát fecceltek volna, mint a stílusba és a megjelenésbe, abból valami nagyon jó sült volna ki, de ez még így is elég erős. Az elsőfilmes rendező, Kerry Conran irigylésre méltó magabiztossággal kreált egy egész világot olyan régi filmek, mint a legelső King Kong vagy a Metropolis, illetve megsárgult újságcikkek alapján. Mindez pedig káprázatosan néz ki, kezdve a gigászi játékrobotoktól a lebegő repülőgép-anyahajóig, melynek kapitánya a félszemű Angelina Jolie - aki szintén káprázatosan néz ki. És bár ehhez képest a sztori szükségszerűen elnagyolt, talán kissé túl metaforikus is, a Gwyneth Paltrow és Jude Law kalandorpáros remekül működik, az egymás rovására folyton elsütött csípős viccek pedig nagyot dobnak egy olyan filmen, amin amúgy sem kell sokat dobni.
Vízer
2005.08.11
|
Sky Captain and the World of Tomorrow
amerikai kalandfilm, 106 perc, 2004
Ki menti meg a világot a hatalmas játékrobotoktól és az őrült tudósoktól, ha nem a fess kapitány és az ő éles elméjű amerikai babája? Elképesztő (idő)utazás Manhattantől Shangri-Láig, az ég alatt és a víz felett.
Rendező:

Kerry Conran

Forgalmazza: SPI


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.