Fekete víz

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (6)
A Fekete víz, az Átok és a Kör I-II. után, egy újabb japán horror amerikanizálása. A forgatókönyv alapjául szolgáló regényt a Kör szerzője, Suzuki Koji írta.
Japánban négy Kör filmet forgattak le, tévésorozat, rádiójáték készült belőle, és megjelent képregény formájában is. Amerikában kettő, Dél-Koreában egy Kör változat készült. A japán Kör első két részét, az eredeti Fekete víz rendezője, Nakata Hideo rendezte, és az amerikai Kör 2-t is rábízták, a Fekete víz amerikai változatánál viszont valamiért nem tartottak rá igényt.

A történet nem túl bonyolult. Dahlia (Jennifer Connelly; Rekviem egy álomért) a válása után albérletet keres kislányával Cecivel. Az anyagi gondokkal küzdő nő csak egy elhanyagolt panelház olcsó lakását tudja kibérelni, ráadásul nem is a legjobb környéken. Dahlia nem boldog a helyzettől, ráadásul a lakás plafonján megjelenik egy eltüntethetelen beázás folt. Az igazi problémát azonban Ceci napról-napra furcsábbá váló viselkedése okozza a nőnek. Hamarosan kiderül, hogy a beázás és Ceci viselkedése között van összefüggés.

fujisan
2006.08.07
|
Dark Water
amerikai horror, 105 perc, 2005
Az újabb J-horror-remake-ben egy elvált anya és kislánya retteg egy csúnyán beázott, rémisztő lakásban. Az Oscar-díjas Jennifer Connelly a teljes idegösszeomlás szélén Walter Salles első angol nyelvű filmjében.
Rendező:

Walter Salles

(8 kép)


Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.