Földre szállt boszorkány

olvasói
8/10 (13)
Igazi kellemes és szellemes őszindító „girl power” mozi Hollywood nagyasszonyaitól. A rendezői székben Nora Ephron (A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában), a produceri csapatban Penny Marshall (Ébredések, Micsoda csapat), a főszerepben Nicole Kidman (akit a filmben Isabel Bigelownak(!) hívnak, amiről nem bír nem eszünkbe jutni Kathryn Bigelow rendező - A halál napja, Atomcsapda, Holtpont).


Nos, a hölgyek mindent beleadtak a csavaros történetbe (a forgatókönyv az Ephron nővérek munkája), mely egy kedves boszorkánylányról szól, aki éppen felhagyni készül boszorkányos életformájával és földi halandóként földi férfit földi praktikákkal szeretne megbabonázni.

Az élet azonban a földi halandók közt (sem) egyszerű - elég, ha csak arra gondolunk, micsoda kihívás például üzembe helyezni egy házimozirendszert. Szóval az átállás eleinte nehezen megy, de amikor Isabel (Nicole Kidman) véletlenül munkát talál, a dolgok kezdenek rendeződni (persze csak látszólag). A munka testhez álló: egy boszorkányt kell alakítania egy régi, sikeres televíziós show remake-jében egy híres sztár mellett (Will Ferrell). Isabel a szerepet - nem meglepő módon - rendkívüli hitelességgel alakítja, s sikere lassanként felülmúlja sztárpartneréét. A szakmai vetélkedést pedig mi is oldhatná meg leghatékonyabban, ha nem a szerelem (ami persze egyáltalán nem igaz)...

No, de a jó hollywoodi vígjátékokat nem is feltétlenül azért szeretjük, mert annyira tele vannak hiteles életanyaggal. Szerethetjük viszont ezt a filmet például a nagyszerű komikus alakításokért: Kidman most is bizonyítja, hogy valóban remek komika, Michael Caine elbűvölő a sármőz boszorkánypapa szerepében, Will Ferrell pedig nagyon szórakoztató sztárkarikatúra. Külön üdítő, hogy a jól adagolt humoros jelenetekben az alkotók az iróniától és az öniróniától sem tartózkodnak, mert egy boszorkányosan jó vígjátéknak mégiscsak ez a sava-borsa...
Odor Emilia
2005.09.08
|
Bewitched
amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2005
Boszorkánylány új életet kezd: halandók közé költözik, hogy az emberek közt találja meg az igaz szerelmet és a (színészi) karriert. Boszorkányos tervének megvalósítása nem zökkenőmentes, de a jó szórakozás garantált, mert Nicole Kidman tényleg varázslatos!
Rendező:

Nora Ephron

Forgalmazza: InterCom
(27 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.