Éjszakai járat

olvasói
(0)
A csinos Lisa (Rachel McAdams - Tökös csaj, Bajos csajok) nagyanyja temetéséről igyekszik Dallasból haza, Miamiba, és nem elég, hogy repülésiszonya van, és a vörösszemes éjszakai járattal kell mennie, de az utastársak lekávézzák a blúzát és elkunyizzák a könyvét.


Ja, és az a szimpatikus srác, aki mintha hajtana rá, valójában veszedelmes bűnöző, és nála van Lisa apjának pénztárcája, valamint van egy remek terrorterve, amelyben nem éppen dicső szerepet szán a halálra rémült lánynak. De csitt, maradjon azért még meglepi ebben a feszes kis aerothrillerben, melyet biztosan nem láthatunk majd a transzatlanti járatok fedélzetén Losziba menet, úgyhogy spuri a moziba, öveket bekötni, hányózacsit és popcornt a térdre, mentőmellény és használt rágó az ülés alatt, az adrenalin helyenként árad, máshol fapad.

A betiltott szaftos-horrorok egykori fenegyerekéből a megbízható iparos státusába fásult Wes Craven (Rémálom az Elm utcában, Elátkozottak) mintha magához térni látszana majd tíz éve tartó hullámvölgyéből, hiszen az első Sikoly óta nem igazán alkotott értékelhetőt. Most viszont a posztmodernkedő horrorsémákat félretéve idézőjelek nélkül nyúl a B-szériás keretek közt is finomabb eszközöket igénylő és többnyire megbízhatóbb thriller műfajához, és elég alacsonyra céloz ahhoz, hogy gépe ne zuhanjon az elvárható szint alá. Az Éjszakai járat rövid, feszes, egyszerű, profin megcsinált akcióthriller, mely alig nyolcvan percével kellemesen kommersz szórakozást nyújt, és mire elkezdenénk töprengeni a logikátlanságain, már véget is ér.
Watsz Demeter
2005.09.07
|
Red Eye
amerikai akcióthriller, 85 perc, 2005
A szaftos horror egykori fenegyerekének feszes kis aerothrillere egy lánykáról, aki joggal reszket a repülőgépen.
Rendező:

Wes Craven

Színész:

Rachel McAdams
(Lisa Reisert)

Cillian Murphy
(Jackson Rippner)

Brian Cox
(Joe Reisert)

Amber Mead
(dallasi jegykezelő)

Jayma Mays
(Cynthia)

Jack Scalia
(Charles Keefe)

Robert Pine
(Bob Taylor)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
(15 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz. A saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, ám nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről.
Filmek a TV-ben
21:20
Felül semmi
amerikai vígjáték, 2003
22:00
Országúti ragadozó
amerikai thriller, 2014
22:00
Gyerekjáték
amerikai horror, 1988
22:40
Megbokrosodott teendők
amerikai romantikus vígjáték, 1998
23:05
Kojot
magyar film, 2017
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.