Mystery Train

olvasói
10/10 (13)
Jarmusch 17 évvel ezelőtt készült filmjében szereplő japán színésznő, Youki Kudoh neve hallatán valószínűleg nagyon kevesen kapják fel a fejüket. Kudoh 12 évesen énekesnőként kezdte karrierjét. A Mystery Train előtt kizárólag japán filmekben szerepelt...

...de hála Jarmuschnak, megnyíltak előtte Hollywood kapui. Legutóbb a Spielberg produkciós cége által gyártott, három Oscar-díjat nyert Egy gésa emlékirataiban láthattuk.
 
A filmben Kudoh egy japán lányt alakít, aki barátjával Memphisbe, a rock and roll "szülőhazájába" indul. Elzarándokolnak a Sun Stúdióba, ahol Elvis a lemezfelvételeit készítette, és természetesen meglátogatják a Király sírját is Gracelandben.
 
Egy lepukkant hotelben, az Aracadeban szállnak meg. Az Arcade központi szerepet kap a filmben, hiszen az egyetlen nap történéseit feldolgozó, három epizódból álló film szálai itt futnak össze. A Mystery Train volt Jarmusch első színes filmje. Bakács Tibor Settenkedő ezt így kommentálta anno a Filmvilágban: "Talán nem volt pénze fekete-fehér nyersanyagra ( ami köztudottan már drágább), hisz ez is potomnyi 2,8 millió dollárból készült el. Ennyiből csináltat a stábnak Spielberg reklámtrikót a forgatásra."
 
 
fujisan
2006.09.18
|
Mystery Train
amerikai szatíra, 113 perc, 1989
Bonyolult időszerkezettel megspékelt film Memphisről, Elvisről, piti gengszterekről és rajongó, szerelmi életet is élő japán turistákról.
Rendező:

Jim Jarmusch

(7 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.