Éjszaka a Földön

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (4)
Öt város, öt taxi(s), hét utas: öt történet. Los Angeles, New York, Párizs, Róma, Helsinki az állomásai a Jarmusch által mindössze nyolc nap alatt írt forgatókönyvnek. A képek alá Tom Waits muzsikáját keverték.
Az első történet taxisa Corky (Winona Ryder; Drakula) a repülőtéren veszi fel a filmszakmában dolgozó Victoriát (Gena Rowlands; Életeken át), aki éppen szereplőket keres egy készülő filmhez. Corky tökéletes lenne az egyik szerepre, ezért a városba vezető úton Victoria megpróbálja rávenni a lányt, hogy szerződjön le vele.
 
A NewYork-i történet sofőrjét Helmutnak (Armin Mueller-Stahl; A 13. emelet) hívják, és az NDK-ból - ahol bohóc volt - keveredett a Nagy Almába. Helmut töri az angolt és vezetni sem tud, így Brooklynba tartó utasa kénytelen átvenni a volánt.
 
A harmadik, párizsi részben egy Elefántcsontpartról származó sofőr (Isaach De Bankolé; Szellemkutya) vesz fel egy vak lányt (Béatrice Dalle; Betty Blue).
 
A negyedik -  római -  taxis (Roberto Benigni; Kávé és Cigaretta) gyónásával megöli pap utasát, és végül Helsinkiben sofőr és utasai azon versengenek ki tud szomorúbb történetet mesélni.


fujisan
2007.08.02
|
Night on Earth
amerikai-angol-francia-japán-német vígjáték, 129 perc, 1991
Öt rövid etűd öt nagyváros taxisairól és utasaikról. Bánatok és örömök ritka jól sikerült találkozása.
Rendező:

Jim Jarmusch

(2 kép)


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.