Eros

olvasói
(0)
Az erotika a filmben úgy működik, mint a komédia vagy a horror: teljes érzelmi hatás alá kell vonni a nézőt, különben mit sem ér az egész hűhó. Az Erosban a világ legnagyobb filmrendezői közül három tesz kísérletet, hogy a varázslatot véghezvigye - három teljesen különböző megközelítésben, három teljesen különböző eredménnyel.
Akitől az ötlet származott, nagypapája lehetne két kollégájának: Michelangelo Antonioni, a modern filmművészet egykori géniusza 90 évesen pontosan ott folytatja, ahol tíz éve, a Túl a felhőkön című szkeccsfilmjében abbahagyta: A dolgok veszélyes fonala című epizódban is saját novelláskötetének történeteit dolgozza fel, és ismét létválságba került férfiak és nők bolyonganak kamerája körül, szenvednek a kommunikáció válságától és keverednek abszurd szexuális szituációkba. Mintha a maestro saját klasszikusait, A kalandot vagy Az éjszakát parodizálná, de legalább kiválóan példázza, hogy az áttetsző ruhadarabok és a felkínálkozó testhelyzetek önmagukban még nem feltétlenül eredményeznek erotikus hatást. 
 
Steven Soderbergh (Szex, hazugság, videó) epizódja, az Egyensúly szintén sokat beszélő darab, egyúttal a legmeglepőbb a három közül: két középkorú férfi beszélget fekete-fehér képeken. Egy pszichiáter pamlagán meséli a páciens erotikus álmait, míg a doktor a háta mögött fél füllel figyel csak oda, közben inkább azzal van elfoglalva, ami az ablak túloldalán történik. Duplafenekű humor ez, mert míg a két kiváló színész, Robert Downey Jr. és Alan Arkin komédiáznak egy remekül megírt jelenetben, közben az erotika mibenlétéről is eltűnődhetünk. 
 
A legmélyebb, klasszikus szépségű epizód a hongkongi Wong Kar-wai (Szerelemre hangolva) rendezése, A kéz. Lassú sodrású darab a beteljesületlen vágyódásról - gyönyörűen komponált képsorokban, borzongató zenedarabok taktusaira, pompás kosztümök és jellegzetes, XX. század közepét idéző belsők között mesél egy kéjhölgynek és szabójának évtizedeken átívelő kapcsolatáról.
nelson
2005.10.13
|
Eros
amerikai-angol-francia-hongkongi-kínai-olasz epizódfilm, 104 perc, 2004
Rendezőóriások édes hármasban. Szkeccsfilm a szexről, az erotikáról és a csábításról. Szédítő Toszkána, vízióra csábító pszichiáteri dívány és egy különös kaland a hatvanas évekből, avagy mit csodál a szabó a díván?
Forgalmazza: SPI

LinkekFilm premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
H
7
K
8
Sze
9
Cs
10
P
11
Szo
12
22:55
23:00
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
23:00
Rossz kisfiú
amerikai vígjáték, 2014
23:05
23:05
Gyémánthajsza - Szibéria
amerikai krimi, 2018
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.