Friss levegő

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (35)
A nemzetközi fesztiválsikereket követően immár a hazai nézők is beleszippanthatnak a kortárs magyar film üde, friss levegőjébe Kocsis Ágnes filmjének segítségével.
A film a 2006-os Magyar Filmszemlén elnyerte a legjobb első filmnek járó Simó Sándor-díjat, majd meghívást kapott a filmvilág egyik legjelentősebb seregszemléjére, a Cannes-i Filmfesztiválra, ahol a tekintélyes Kritikusok Hete elnevezésű szekcióban vetítették. A nemzetközi premiert követően számos fesztiválon szerepelt sikerrel, és most végre a hazai nézők is megismerkedhetnek Angéla és Viola csendesen hétköznapi, mégis mélyen tanulságos történetével. 
 
Angéla átlagosnak mondható kamaszlány, kamaszos vágyakkal (híres divattervező szeretne lenni) és egy olyan édesanyával, akit a foglalkozása miatt (Viola egy nyilvános WC-ben dolgozik) legszívesebben eltitkolna barátai elől. Kamasznak lenni persze akkor is nehéz, ha a mamánk nem melózik cikis helyen, és nem kell egy csonka családban vágyképekből apafigurát kreálnunk magunknak - elképzelhetjük tehát, hogy a csendes visszahúzódás és az anyja iránti dühkitörések között ingadozó Angéla jelleme mennyi rejtett feszültséget is takar. (Az Angélát alakító, amatőr Hegyi Izabella egészen nagyszerű élete első filmszerepében.) Ha pedig az első szerelem, az iskolai konfliktusok és a vágyálmok beteljesítésének nehézsége nem lenne elég gond, akkor majd jön a szerencsétlen véletlen, hogy hősünknek ne maradjon más választása, mint végleg felnőtté válni. 
 
A film emlékezetes képekkel, sajátosan ironikus humorral meséli el ezt az időtlen, mindig aktuális történetet. 
 
Odor Emília
2006.12.27
|
Fresh Air
magyar filmdráma, 109 perc, 2006
Illatmániás nyilvánosillemhely-alkalmazott és elvágyódó kamasz lányának története szép képekben, finom humorral elmesélve.
Rendező:

Kocsis Ágnes

Forgalmazza: Mokép
Bemutató: 2007. január 4.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.